Publikuar me datën: Wed, May 1st, 2013

VV thotë se punëtori i Kosovës sot është dy herë i shtypur

Lëvizja Vetëvendosje thotë se punëtori i Kosovës sot është dy herë  i shtypur. Sipas këtij subjekti politik punëtori është i shtypur si shqiptar, të cilit i mohohet subjektiviteti politik, si pjesë e një populli që nuk pranohet si i barabartë e nuk pranohet si vetëqeverisës prej një pushteti ndërkombëtar, që udhëhiqet nga paradigmat neoliberale. Por ai është i shtypur edhe si shtresë e gjerë popullore, së cilës shpesh i mohohet puna tërësisht.

“Mbi punëtorin e Kosovës bien për pasojë dy detyra, të kundërshtojë shtypjen e popullit të vet dhe pabarazinë që i imponohet atij prej globalizmit korporatist dhe gjeopushtetit që e shoqëron, por edhe të luftojë për emancipimin e shoqërisë së brendshmi, zhvillimin e saj ekonomik e shtetëror, demokratizimin e pushtetit, dhe përfshirjen e vazhdueshme të qytetarëve në politikë, jo vetëm në ditën e zgjedhjeve. Sot më shumë se kurrë punëtorët dhe ata që janë në kërkim të punës, në Kosovë e gjetiu, kanë nevojë për organizim të drejtë e parimor, dhe për analizë të thukët të konditave të tyre, dhe të perspektivave të zhvillimit. Sot më shumë se kurrë ata kanë nevojë të rindërtojnë sindikatat e shkatërruara prej masave dhe reformave neoliberale, apo të delegjitimuara nga një pushtet korruptiv e nga elitat që sot, ashtu si dje, janë globale, ndërkombëtare, dhe përjashtuese për cilindo ndryshim në të mirë të popullit apo në të mirë të punëtorëve”, thuhet në reagimin e VV-së.

Kjo parti vlerëson se më shumë se kurrë punëtorët dhe ata që janë në kërkim të punës kanë nevojë të organizohen në protesta, kundër shkatërrimit të industrisë, kundër financiarizimit të ekonomisë.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close