Publikuar me datën: Wed, Feb 20th, 2013

Vendkalimi kufitar Bellanoc-Stanciq, në vitin 2013

Per hapjen e rruges deri ne kete vendkalim kufitar jane parapare mjete financiare ne buxhetin e Agjensise per rruge per vitin 2013.
Vendkalimi kufitar Bellanoc-Stanciq, në vitin 2013

Zejxhane Osmani

Vendkalimi kufitar Bellanoc – Stançiq eshte pjese e projekteve te medha qeveritare te vitit 2013. Zedhenesi i Qeverise, Muhamet Hoxha, konfirmon per TVM2, se mareveshja mes Maqedonise dhe Kosoves per hapjen e ketij vendkalimi, do te nenshkruhet shume shpejt.

“Hapja e vendkalimeve kufitare dhe levizja e lire e qytetareve te vendeve te rajonit mbetet prioritet i qeverise se Maqedonise. Qeveria para disa seancave ka miratuar edhe tekstin e harmonizuar te marveshjes per hapjen e vendkalimit kufitar Bellanoc-Stançiq marreveshje kjo e cila do te nenshkruhet se shpejti nga dy ministrat e mbrendshem te R. Maqedonise dhe te R. Kosoves.

Me marreveshje parashihet hapja e ketij vendkalimit kufitar , i cili do te jete vendkalim kufitar nderkombetar , dhe parashihen disa kritere te cilat duhet te realizohen si ne infrastrukturen rrugore e te tjera me rradhe deri ne hapjen e ketij vendkalimi kufitar” – tha zëdhënësi i Qeverisë, Muhamed Hoxha.

Per hapjen e rruges deri ne kete vendkalim kufitar jane parapare mjete financiare ne buxhetin e Agjensise per rruge per vitin 2013.

“Sa i perket rruges te ciles lidhe vendbanime pra se ku do te hapet vendakalimi kufitare me Kumanoven jane ndare mjete dhe jane parapare ne buxhetin e Agjensise per rruge per ndertimin e kesaj rruge per vitin 2013. Vendkalimi kufitar Bellanoc-Stançiq, do te rrumbullaksohet mbrenda vitit 2013” – tha zëdhënësi i Qeverisë, Muhamed Hoxha.

Hapja e një pike të tillë kufitare ka qenë kërkesë e banorëve të të dy vendeve të cilët jetojnë në zonën kufitare, e që kanë lidhje të ngushta farefisnore. Hapja e kësaj pike kufitare do të shkurtojë distancën mes dy zonave kufitare për disa dhjetra kilometra.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close