Publikuar me datën: Thu, May 2nd, 2013

“Terrori Komunist në Shqipëri” në një libër

Një përmbledhje e krimeve të komunizmit deri në vitet ’90, vjen në formën e një botimi me dokumenta dhe fotografi titulluar “Terrori Komunist ne Shqipëri”. Albumi është forma e shtypur e ekspozitës me të njëjtin emër çelur vitin e kaluar në Muzeun Kombëtar, bën të ditur AS. Në të ndodhen disa nga dëshmitë më rrëqethëse të krimeve të diktaturës.

“KY është një dokumentacion që sot hidhet për herë të parë, kalon në bibliotekat e shtetit, kalon në shitje të lirë. Është një dokumentacion i cili ne shpresojmë të kemi realizuar diçka të rëndësishme. Është bërë një punë e kujdesshme, është bërë një punë që të ketë vlerë historike dhe shpresojmë të kemi edhe vlerësime nga opinioni i përgjithshëm”- thotë drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Luan Malltezi.

Sipas drejtorit të Muzeut, ky botim përpiqet të vërtetojë edhe nëpërmjet dokumentave arkivorë se regjimi komunist shqiptar, një model i atij Stalinist, ka qenë ndër më të egrit në Evropë.

“Pyetja e parë që mund të bëjë çdo njeri është: Ky terror ka qenë karakteristikë për vendet e Lindjes në përgjithësi apo Shqipëria zë një vend të veçantë? Unë besoj se i jep përgjigje këtij problemi. Për botimin tonë mund të ketë vërejtje, mund të ketë gjykime të ndryshme, por Muzeu e përmbledh dokumentacionin kryesor dhe i jep përgjigje këtij problemi kulmor”- thotë Malltezi.

Albumi do të jetë pjesë e librarive dhe bibliotekave, ndërkohë që e ekspozita do të vazhdojë të qëndrojë e hapur në muze për një kohë të pacaktuar.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close