Publikuar me datën: Wed, Mar 13th, 2013

Sulmet kibernetike, kërcënim për botën

Sulmet kibernetike dhe spiunazhi kibernetik kanë zëvendësuar terrorizmin si kërcënimi numër një me të cilin përballen Shtetet e Bashkuara. Agjencitë e kundërzbulimit amerikan në vlerësimin e tyre vjetor e cilësojnë spiunazhin kibernetik si “kërcënim për të gjithë botën”.

“Aktorët joshtetërorë janë duke përdorur gjerësisht ekspertizën në internet. Teknikat dhe aftësitë kibernetike për të arritur objektiva strategjike duke mbledhur informacion të ndjeshëm nga njësi të sektorit publik dhe privat, kontrolli dhe rrjedhja e informacionit përceptohet tashmë si sfidë e konkurrencës. Këto aftësi i vënë të gjithë sektorët e vendit tonë në rrezik, nga ato qeveritare te rrjetet e infrastrukturës private”,-deklaroi kreu i Inteligjencës Kombëtare të Shteteve të Bashkuara, James Clapper, i cili shtoi se tashmë Al Qaeda nuk përbën më një kërcënim të madh.

Clapper, duke iu adresuar Komitetit të Inteligjencës në Senat, ka thënë se Al Qaeda, ndonëse e dobësuar, nuk e ka braktisur luftën e saj kundër Shteteve të Bashkuara. Raporti publikohet, ndërsa sa vjen e rritet alarmi në Washington për sulmet në rrjetet kompjuterike të korporatave dhe qeverisë, dhe vështirësisë së dukshme të Shtetet e Bashkuara për të mbrojtur qytetarët prej tyre. Në më të fundit të sulmeve kibernetike është sulmuar dhe faqja e internetit e zonjës së parë Michelle Obama.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close