Publikuar me datën: Tue, May 28th, 2013

SQARIM

U krijua shume debat lidhur me pjesemarrjen e Kosoves ne Konferencen e Kryetareve te Parlamenteve ne kuader te Procesit te Bashkepunimit ne Europen Juglindore, qe umbajt ne Oher.

Si kryesuese e Grupit te Punes per themelimin e Asamblese Parlamentare te Europes Juglindore, kam pasur per detyre te krijoj klime konsensusi dhe fryme raportesh te mira nderfqinjesore, si parakusht per thellimin e bashkepunimit dhe integrimit rajonal.

Kam kenaqesine qe si grup pune arritem qe ne dokumentat perfundimtare te krijojme kornizen juridike dhe politike per anetaresimin e plote edhe te Republikes se Kosoves ne kete nisme te rendesishme rajonale, pa u bllokuar nga Serbia apo ndonje shtet tjeter anetar. Poashtu kam kenaqesine qe nuk lejuam qe kontestet bilaterale te shnderrohen ne pengese per bashkepunimin rajonal.

Keto rezultate nuk arrihen me fjale, por me pune. Diplomacia parlamentare nuk arrin rezultate me deklarata, por me te menduarit strategjik diplomatik.

Ashtu sic kemi bere ne tetor te vitit 2008, kur si deputete shqiptare ne Parlamentin e Maqedonise, kemi dorezuar nismen per njohjen zyrtare te Republikes se Kosoves. Ashtu sic ne vitin 2009 kemi mbrojtur ne Parlament vendosjen e marredhenieve diplomatike me Republiken e Kosoves.

Sepse punet e medha behen me fjale pak. Kosova do te jete anetare e barabarte me shtetet tjera ne Procesin e Bashkepunimit ne Europen Juglindore, dhe arritja jone e sotme eshte thirrje publike qe Kosova ta nis proceduren e anetaresimit.

U krijua shume debat lidhur me pjesemarrjen e Kosoves ne Konferencen e Kryetareve te Parlamenteve ne kuader te Procesit te Bashkepunimit ne Europen Juglindore, qe umbajt ne Oher.

Si kryesuese e Grupit te Punes per themelimin e Asamblese Parlamentare te Europes Juglindore, kam pasur per detyre te krijoj klime konsensusi dhe fryme raportesh te mira nderfqinjesore, si parakusht per thellimin e bashkepunimit dhe integrimit rajonal.

Kam kenaqesine qe si grup pune arritem qe ne dokumentat perfundimtare te krijojme kornizen juridike dhe politike per anetaresimin e plote edhe te Republikes se Kosoves ne kete nisme te rendesishme rajonale, pa u bllokuar nga Serbia apo ndonje shtet tjeter anetar. Poashtu kam kenaqesine qe nuk lejuam qe kontestet bilaterale te shnderrohen ne pengese per bashkepunimin rajonal. 

Keto rezultate nuk arrihen me fjale, por me pune. Diplomacia parlamentare nuk arrin rezultate me deklarata, por me te menduarit strategjik diplomatik.

Ashtu sic kemi bere ne tetor te vitit 2008, kur si deputete shqiptare ne Parlamentin e Maqedonise, kemi dorezuar nismen per njohjen zyrtare te Republikes se Kosoves. Ashtu sic ne vitin 2009 kemi mbrojtur ne Parlament vendosjen e marredhenieve diplomatike me Republiken e Kosoves. 

Sepse punet e medha behen me fjale pak. Kosova do te jete anetare e barabarte me shtetet tjera ne Procesin e Bashkepunimit ne Europen Juglindore, dhe arritja jone e sotme eshte thirrje publike qe Kosova ta nis proceduren e anetaresimit.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close