Afaristet Shqiptarë

Posted By koshtovalia On Friday, April 30th, 2010 With 1 Comment

Restorant “Osi” –ambient tejet i bukur për atdhetarët tanë

 Mërgimi shpesh herë ka nevojë për relaks dhe pak hare nga të gjitha ato obligime që kemi dhe problemet që na rethojnë në rutinën e përditshme, ndaj kemi nevojë për ndonjë restorant  të bukur dhe me argëtim të këndshëm.Rastësisht një natë mu dha rasti të hyj në  një restorant aq të bukur sa që u befasova me mikëpritjen e tyre dhe klientelën e larmishme dhe më pëlqeu imazhi në këtë Restorantin të quajtur “Osi”, një restorant autentik shqiptar dhe me gosti tejet interesante.Pronari i këtij restoranti Osman Saqipi,  është shqiptar nga fshati Rahovic nga  Presheva, 32 vjeçar,i cili mundësoi që në këtë restorant  të grumbullohen gjithë mërgimtarët tanë dhe të kuvendojnë për hallet e për dertet që i ka mërgimtari.Ky person, shqiptar nga Presheva, ka punësuar në numër të madh të shqiptarëve, modesti e rallë e një mërgimtari.Nëse hyn në këtë restorant mund të dëgjosh këngë të zhanreve të ndryshme nga të gjitha trojet shqiptare , kënaqësi e rallë nga ana e këngëtarëve dhe këngëtare të shumta, të cilat më serenatat e tyre të paraqesin ambient tejet të ngrohtë në këtë vend.Ky i ri, është pasqyrë e rallë e një shqiptari i cili mban me këngë dhe shërbim një numër të madh të klientëve të tij.Vlen të përmendet edhe kjo se për çdo muaj, ndërrohen edhe këngëtarët në këtë restorant, nga pesë deri në dhijet me qëllim që të mos arrihet deri në një monotoni por përkundrazi këngët duhet të jenë të adhuruara nga vetë personat që vijnë në “OSI” dhe me mrekullinë e tyre paraqesin edhe komoditet.Në saj të përpjekjes së këti shqiptari që po krijon një zhvillim në shtetin Zvicerian, respekti është i ndërsjellë.Në këtë ambient të bukur në saj të numrit të madh të shqiptarëve në Zvicërr, organizohen edhe ahengje të ndryshme, synete, fejesa,martesa dhe rite të tjera që kanë të bëjnë më zakonet dhe traditat tona shqiptare.Restoranti “Osi”gjindet në Kanton sg , fshatin Raineck, vend tjetet i bukur periferik dhe me bukuri natyrore.Më vjen tejet mirë kur ka kështu restorante shqiptare dhe me një pronar kaq të rrespektuar nga Presheva, i cili me mikpritjen dhe mirësinë e tij ka përfshirë një numër të madh të shqiptarëve të cilët shumë shpesh vizitojnë këtë ambient për të kënaqur shpirtin e tyre me muzikë shqiptare, me ato serenata të jashtëzakonshme dhe këtu dhe dollia ka lezet dhe darka është e ëmbël si toka jonë.Këtu ekovojmë kujtime, këtu bisedohet për problemet e shqiptarëve ,këtu ndjehet gëzimi dhe hareja.Jemi në mërgimtarët tanë që e mbushim këtë restorant me ajr shqiptari, me besë dhe me nder dhe është kënaqësi të hapësh herën dhe tët përshëndesin-Mirëdita vëllezer, urdhëroni!Sa  e bukur është kjo pritje madhështore dhe kemi nderin kur vërejmë plot vëllezër aty bashkë, duke ndezur nga një duhan dhe duke menduar për një të ardhme të vendit kur dikur kemi jetuar, mëmëdheu ynë.Nëse dëshironi të jeni edhe ju mysafir të këtij ambienti të bukur, urdhëroni në Restorant “Osi”.Do të bindeni vetë kur do e shikoni se çfarë lokali është dhe çfarë ushqimi përmban në menynë  e këtij restoranti.Fantastike për cdo klient!

Hadi Osmani-f.Sllupçan-Zvicërr

————————————————————————————————————————-

Restorant  Der Club Ossi B–ambient tejet i bukur për atdhetarët tanë

 

 

Mërgimi shpesh herë ka nevojë për relaks dhe pak hare nga të gjitha ato obligime që kemi dhe problemet që na rethojnë në rutinën e përditshme, ndaj kemi nevojë për ndonjë restorant  të bukur dhe me argëtim të këndshëm.Rastësisht një natë mu dha rasti të hyj në  një restorant aq të bukur sa që u befasova me mikëpritjen e tyre dhe klientelën e larmishme dhe më pëlqeu imazhi në këtë Restorantin të quajtur “Ossi B”, një restorant autentik shqiptar dhe me gosti tejet interesante.Pronari i këtij restoranti Osman Saqipi,  është shqiptar nga fshati Rahovic nga  Presheva, 35 vjeçar,i cili mundësoi që në këtë restorant  të grumbullohen gjithë mërgimtarët tanë dhe të kuvendojnë për hallet e për dertet që i ka mërgimtari.Ky person, shqiptar nga Presheva, ka punësuar në numër të madh të shqiptarëve, modesti e rallë e një mërgimtari.Nëse hyn në këtë restorant mund të dëgjosh këngë të zhanreve të ndryshme nga të gjitha trojet shqiptare , kënaqësi e rallë nga ana e këngëtarëve dhe këngëtare të shumta, të cilat më serenatat e tyre të paraqesin ambient tejet të ngrohtë në këtë vend.Ky i ri, është pasqyrë e rallë e një shqiptari i cili mban me këngë dhe shërbim një numër të madh të klientëve të tij.Vlen të përmendet edhe kjo se për çdo muaj, ndërrohen edhe këngëtarët në këtë restorant, nga pesë deri në dhijet me qëllim që të mos arrihet deri në një monotoni por përkundrazi këngët duhet të jenë të adhuruara nga vetë personat që vijnë në “OSSI B” dhe me mrekullinë e tyre paraqesin edhe komoditet.Në saj të përpjekjes së këti shqiptari që po krijon një zhvillim në shtetin Zvicerian, respekti është i ndërsjellë.Në këtë ambient të bukur në saj të numrit të madh të shqiptarëve në Zvicërr, organizohen edhe ahengje të ndryshme, synete, fejesa,martesa dhe rite të tjera që kanë të bëjnë më zakonet dhe traditat tona shqiptare.Restoranti “OSSI B”gjindet në Kanton sg , fshatin Raineck, vend tjetet i bukur periferik dhe me bukuri natyrore.Më vjen tejet mirë kur ka kështu restorante shqiptare dhe me një pronar kaq të rrespektuar nga Presheva, i cili me mikpritjen dhe mirësinë e tij ka përfshirë një numër të madh të shqiptarëve të cilët shumë shpesh vizitojnë këtë ambient për të kënaqur shpirtin e tyre me muzikë shqiptare, me ato serenata të jashtëzakonshme dhe këtu dhe dollia ka lezet dhe darka është e ëmbël si toka jonë.Këtu ekovojmë kujtime, këtu bisedohet për problemet e shqiptarëve ,këtu ndjehet gëzimi dhe hareja.Jemi në mërgimtarët tanë që e mbushim këtë restorant me ajr shqiptari, me besë dhe me nder dhe është kënaqësi të hapësh herën dhe tët përshëndesin-Mirëdita vëllezer, urdhëroni!Sa  e bukur është kjo pritje madhështore dhe kemi nderin kur vërejmë plot vëllezër aty bashkë, duke ndezur nga një duhan dhe duke menduar për një të ardhme të vendit kur dikur kemi jetuar, mëmëdheu ynë.Nëse dëshironi të jeni edhe ju mysafir të këtij ambienti të bukur, urdhëroni në Restorant “OSSI B”.Do të bindeni vetë kur do e shikoni se çfarë lokali është dhe çfarë ushqimi përmban në menynë  e këtij restoranti.Fantastike për cdo klient!

Hadi Osmani-f.Sllupçan-Zvicërr

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close