Publikuar me datën: Sat, Aug 25th, 2012

Seremb Gjergji-PTK-në ta blejnë Fondi për Privatizim dhe ai Pensional!

PTK-në ta blejnë Fondi për Privatizim dhe ai Pensional!
Publikuar: 25.08.2012
Pejë, 25 gusht – Posta dhe Telekomunikacioni i Kosovës është institucioni i rëndësisë së veçantë kombëtare. Ky institucion strategjik njëkohësisht është kompania më fitimprurëse në Kosovë me qarkullim i vjetor rreth 150 milionë euro. Për të mënjanuar rreziqet që bart në vete privatizimi i PTK-së nga kompanitë e huaja, s
i dhe mundësitë që procesi si i tillë të mos japë efektin apo rezultatin e pritur, mendojmë se angazhimi i kapitalit të brendshëm në këtë proces është i nevojshëm, tha në një konferencë për shtyp Seremb Gjergji, siç e quan ai veten kandidat i pavarur për president të vendit.

Sipas tij, PTK-në mund dhe duhet ta blejnë Fondi për Privatizim dhe Fondi Pensional i Kosovës, pasi këto dyja aktualisht kanë fonde që tejkalojnë 1 miliard euro.

Si mendon se struktura e investimit dhe pjesëmarrësve për blerjen e PTK-së nga ana e institucioneve vendore do të duhej të vendosej nga Kuvendi i Kosovës. “Përmes këtij hapi, institucionet e Kosovës do të sigurojnë edhe për një kohë të gjatë asetin më të rëndësishëm dhe asetin e sigurisë kombëtare, PTK-në”, tha ai.

Në këtë mënyrë, shtoi ai, do të ruhej substanca e kapitalit vendor dhe asetet substanciale të mos ikin nga pronësia publike, ndërsa të hyrat të vazhdojnë të derdhen brenda Kosovës. Pra, fitimi nuk del jashtë vendit, por ri-investohet në Kosovë si dhe kjo kompani e nivelit të sigurisë kombëtare mbetet nën menaxhimin e institucioneve vendore.

“Përmes këtij modeli, PTK-ja mbetet nën menaxhimin e institucionit më të lartë të vendit – Kuvendit të Kosovës, por edhe ruan kapacitet e veta zhvillimore për një të ardhme më të ndritur për kompaninë, si dhe ndërrohet politika e menaxhimit. Zhvillimi ekonomik ndihmohet nga jashtë, por ai kryesisht zhvillohet dhe vjen nga brenda”.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close