Publikuar me datën: Wed, Mar 16th, 2011

Serbët në veri të ndarë rreth procesit të regjistrimit

Prishtinë, 16 mars – Serbët në veri vazhdojnë të mbesin të ndarë edhe rreth procesit të regjistrimit të popullsisë, që do të realizohet në muajin prill, pohon RTK-ja.

Kjo me gjithë faktin se institucionet e vendit dhe ato ndërkombëtare po bëjnë përpjekje për të dhënë garanci se procesi do të jetë vetëm për nevoja statistikore e kurrsesi politike.

Serbët e veriut janë në pritje të sinjaleve nga Beogradi nëse duhet të marrin pjesë në procesin e regjistrimit të popullsisë që fillon me 1 prill. Një pjesë e tyre duket tashmë të jenë të gatshëm për t’u regjistruar në Kosovë. Ndërkaq, pjesa tjetër thonë se do të regjistrohen në procesin e regjistrimit të popullsisë që gjithashtu do të organizohet në tetor në Serbi, pavarësisht se kjo nuk do të vlej për Kosovën.

Neda Stojanoviq nga pjesa veriore e Kosovës thotë se nuk do të marr pjesë në regjistrim të popullsisë në Kosovë, por ndryshe mendon banori Dragan Mitroviq. Ai planifikon t’i përgjigjet pozitivisht procesit të regjistrimit të popullsisë, pavarësisht thirrjeve për bojkot të një pjese të liderëve serbë në Kosovë dhe Serbi. “Që duhet të dihet numri i popullsisë ajo duhet të dihet, por tash krejt varet se pse nevojitet ai regjistrim. Sa më përket mua personalisht unë do të marr pjesë sepse unë këtu jetoj, nuk kam shtet tjetër”, thotë ai.

Rifat Blaku kryetar i Komisionit Qendror të Regjistrimit të Popullsisë ka thënë se ky projekt regjistrimi është bërë sipas standardeve që aplikon bashkësia ndërkombëtare.

Andy Mcguffie, zëdhënës i ICO-së thotë se regjistrimi i popullsisë është shumë i dobishëm për të gjitha palët dhe nuk duhet t’i jepen kahje politike.“Gjëja e parë që duhet kuptuar është rëndësia e regjistrimit. Shumë provizione të shërbimeve publike janë të lidhura me sigurimin e statistikave të sakta demografike. Kjo mund të përfshijë përcaktimin dhe ndarjen e granateve komunale nga buxheti, pjesëmarrjen në shërbimet publike, gjykata, policinë e Kosovës, potencialisht në ndikimin e formimit të komunave të reja dhe natyrisht në planifikimin e sistemit edukativ, atij social dhe shëndetësor. Prandaj ne shpresojmë që të gjithë në Kosovë e kuptojnë se sa i rëndësishëm është një proces i mirë i regjistrimit sepse ndihmon autoritet për të përmbushur detyrat e tyre”, ka thënë Mcguffie

Regjistrimi i serbëve nëpër enklave e sidomos në veri të Kosovës pritet t’i lihet agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Mbikëqyrje të Projekteve (UNOPS). Procesi i regjistrimit të popullsisë në Kosovë që do realizohet në prill të këtij viti, bëhet 32 vjet pas regjistrimit të fundit i bërë në ish Jugosllavi.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close