Publikuar me datën: Fri, Aug 26th, 2011

Serbët i shkruajnë Ban Ki-munit

Mitrovicë, 26 gusht – Kryetarët e katër komunave serbe në veri të Kosovës i kanë dërguar letër sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki-mun, për ta njoftuar se “misioni i KFOR-t ka dalë nga përgjegjësitë e tij, gjë kjo që ka çuar në përkeqësimin e pozitës së serbëve”.

Në letër kërkohet që KFOR-i dhe autoritetet e Prishtinës “t’i shfuqizojnë menjëherë të gjitha masat që i kërcënojnë komunitetit serb të drejtat dhe lirinë e lëvizjes”.

Përfaqësuesit serbë i kërkojnë KFOR-it “të kthehet në kufijtë e mandatit të tij, ndërsa obligimet t’i zbatojë në përputhje me Rezolutën 1244”.

Ata po ashtu kërkojnë nga Këshilli i Sigurimit dhe Asambleja e Përgjithshme e OKB-së “të marrin vendim që brenda 60 ditësh të përgatiten strategjitë dhe planet konkrete për kthimin e 200 mijë personave në shtëpitë e tyre”.

“Në vend që të mbrohen të drejtat e 200 mijë personave të zhvendosur, tolerohen përpjekjet e institucioneve të Prishtinës për ‘spastrim të ri etnik’ të dhjetëra-mijëra serbëve nga veriu i Kosovës”, thuhet pos tjerash në letër.

Kjo letër u është dërguar edhe autoriteteve në Beograd, përfshirë presidentin Boris Tadiq dhe kryeministrin Mirko Cvetkoviq.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close