Publikuar me datën: Thu, Sep 2nd, 2010

Sanxhaku kërkon autonomi

Novi Pazar, 2 shtator – Kryeimami i Sanxhakut, Muamer Zukorlliq, i ulur në një kolltuk prej druri të shkruar ashtu siç është tërë ambienti në Bashkësisë Islame në qendrën e Sanxhakut, në Novi-Pazar, thotë se Beogradi është duke mohuar të drejtat e boshnjakëve që jetojnë në këtë zonë. Jeton në hierarki me njerëzit e tij dhe Beogradin e quan “regjim”. Është i vendosur ta formojë Sanxhakun sërish si zonë të veçantë dhe të kërkojë autonominë për myslimanët. Nëse nuk jepet me dialog, thotë se do të shpallet njëanshëm. Zgjedhjet për Këshillin Kombëtar të Boshnjakëve kanë krijuar probleme në Novi-Pazar dhe tensionet janë ngritur dukshëm. Organet serbe ia kanë mohuar konstituimin e këtij këshilli, pasi është ndryshuar rregullorja e formimit të tij nga shumica në dy të tretat e deputetëve të këshillit. Kjo ka ndodhur vetëm pak ditë para seancës konstituive dhe Zukrolliq, si fitues i shumicës në këto zgjedhje e ka krijuar këtë organ, por rezultati nuk është fituar. Partitë politike boshnjake thonë se Zukrolliq ka ambicie politike dhe një fushatë të mirë për vetveten. Por, ata të gjithë kanë marrë më pak vota sesa një lëvizje e qytetarëve, të cilën e ka kryesuar kryeimami, e që ka fituar 49 për qind të votave. Megjithatë, askush nuk e mohon se kryeimami ka të drejtë në shumë ankesa që i parashtron. Thonë se thjesht është njeriu i gabuar. Por, ai nuk heq dorë. I ka dërguar porosi Beogradit se nëse luan me zjarrin do të digjet gjithçka. “Ne kemi formuar një grup punues për hartimin e planit për autonomi. Plani B është shpallja e njëanshme”

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close