Publikuar me datën: Sat, Apr 16th, 2011

Rreziku nga diplomacia paralele

Prishitnë, 16 prill – Koha Ditore, sot, në një shkrim analitik shkruan se  Kosova ka tri nivele të përfaqësimit të jashtëm– i pari kushtetues që për hierarki ka presidentin, kryeministrin dhe ministrin e Jashtëm, dhe dy të tjerat që janë nivele zëvendëskryeministrash.Sipas gazetës, zyrtarët qeveritarë kanë thënë se kjo i ndihmon fuqizimit të diplomacisë, por njohës të politikës së jashtme kanë dhënë vlerësimin se degëzimet e këtilla janë krejtësisht të panevojshme, e të cilat shërbejnë për shuarjen e apetiteve individuale të njerëzve të përfshirë në Qeveri dhe për shuarjen e problemeve politike që janë në mes të koalicionit dhe anëtarëve të saj.
Behgjet Pacolli është zëvendëskryeministër dhe nuk di se çfarë është i autorizuar të bëjë.
Në vendimin e kreut të Qeverisë për mandatimin e Pacollit, ndër të tjera, shkruan “i ngarkuar i veçantë për marrëdhënie ndërkombëtare për të siguruar njohje të reja”. Po ashtu, aty thuhet se do të jetë zëvendëskryeministër i parë dhe i ngarkuar “për të sjellë investime të huaja në Republikën e Kosovës”.
Ky nuk është i vetmi zëvendëskryeministër i autorizuar për të futur duart në politikën e jashtme. Është edhe Edita Tahiri. Ajo është zëvendëskryeministre për politikë të jashtme dhe përgjegjëse për dialogim.
Këta janë jashtë linjës zyrtare të përfaqësimit të politikës së jashtme, që është e përshkruar në Kushtetutë dhe ligjet në fuqi: president, kryeministër, ministër i Jashtëm.
Enver Hoxhaj është ministër i Jashtëm dhe ai nuk dëshiron t’i shohë dy mandatarët si autoritete paralele të diplomacisë.
“Emërimi i z. Pacolli në pozitën e zëvendëskryeministrit të parë me fokus në marrëdhëniet ndërkombëtare, njohjet dhe investimet ekonomike, që shkon shumë me përvojën e tij dhe me profilin e tij, realisht është një mbështetje e fuqishme për shtetin e Kosovës, institucionet dhe për Qeverinë dhe Ministrinë e Punëve të Jashtme, në mënyrë që Kosova të ketë një agjendë shumë më aktive në fushën e rritjes së numrit të njohjeve. Ne si ministri kemi koordinim të thuktë me z. Pacolli. Ndërsa zonja Tahiri ka një përshkrim të saktë, që ka të bëjë me dialogun teknik mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë”, ka thënë Hoxhaj. “Kurdo që dy zëvendëskryeministrat kanë nevojë për mbështetjen tonë, për këshilla, rekomandime, sugjerime, jemi në dispozicion të tyre”.
Por jashtë Qeverisë këto emërime shihen ndryshe.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close