Publikuar me datën: Tue, May 3rd, 2011

Rapsodi i Kombit per Bashkim Kombetar Gëzim Kodraliu

Nga;Lek Mrijaj

 

Kënga  populIore është vlerë e trashëguar e krijimtarisë poetike të një populli, e cila është ruajtur e zhvilluar duke u bartur brez pas brezi histori te ndryshme te kaluaren tone te lavdishme prej kohes se Ilireve deri ne ditet e sotme.

Shumë lIoje të këngëve, që lidhen me ritet e ndryshme familjare e shoqërore, janë ruajtur në sajë të kujdesit të përgjithshëm, sepse interpretues dhe bartës të tyre kanë qenë shumica njerëz të rëndomtë personalitete kombetare-atdhetare-patriotike, që iu kanë bashkuar interpretimeve të përbashkëta kolektiye të këngëve rituale.

Mirëpo, për krijirnin, ruajtjen dhe kultivimin e disa lIojeve, në radhë të parë të atyre të këngëve epike dhe epiko-llrike, të cilat herët kanë filluar të interpretohen me përcjelIje të veçantë të veglave muzikore duke u kënduar individualisht, rol të veçantë kanë pasur këngëtarët e talentuar me prirje të veçantë poetike dhe muzikore… siq është Gëzim Kodraliu rapsodi i kombit .

Rapsodi Kodraliu gjatë zhvillimeve  historike të këngëve epike, është bërë edhe modelues të formave melodike dhe poetike dhe ruajtës të kujdesshëm të traditës së këndimit.

Kengetari Kodraliu shquhet  për aftësitë krijuese dhe interpretuese, prandaj nuk është vetem  bartës të thjeshtë të trashëgirnisë poetike dhe muzikore, por edhe krijues të talentuar.

Krijuesit e këtillë të këngëve populIore-folklorike  janë quajtur dhe quhen më së shpeshti rapsodë ose edhe poetë populIorë.

Zot.Kodraliu tregon  edhe aftësi të veçanta të mbamendjes dhe të kujtesës nga gjysherit-stergjysherit nga e kaluara dhe njiherit historise se lavdishme kombetare. Kodraliu eshte ne  gjendje t’i riprodhojhë drejtpërdrejt me dhjetra  vargje te kenges folklorike .

Në traditën e poezisë epike popullore të ruajtur deri në kohën tonë zënë vend shumë këngëtarë, lahutarë,siq ështe edhe Rapsodi .Kodraliu  por edhe të tjerë që kanë kënduar me çifteli ose sharki, të cilët kanë ditur përmendsh më shumë vargje te kengeve rapsodike-popullore .

Falë merites se ti dhe shume kengtareve… kane  ruajtur deri sot këngë populIore shqiptare epike e ciklit të kreshnikëve, balada e moçme shqiptare me elemente të shumta mitike dhe kënga historike që nga periudha mesjetare deri ne kenget e deshmoreve te qlirimin dhe pavaresise se Kosoves .

Midis këngëtarëve të shumtë të traditës shqiptare, që shquhet edhe rapsodi I kombit Kodraliu  për aftësitë krijuese dhe interpretuese,të cilët i përket  tipit të rapsodit të mirëfilltë.

Këngët qe i kendon  ky rapsod paraqesin një pasuri të veçantë për traditën poetike populIore, duke filluar kështu punë të veçantë në publikimin e folklorit të trevave të caktuara, për të paraqitur në mënyrë më të plotë edhe aftësitë krijuese të rapsodëve më të dalluar  siq eshte Rapsodi  Kodraliu që zënë vend meritor në kultivimin e traditës poetike popullore.
Rapsodi Kodraliu rapsodi i gjallë i kombit  ështe interpretues i shkathët i këngës epike legjendare të ciklit të kreshnikëve që kishte krijuar mënyrën origjinale të interpretimit të këtyre këngëve, me formula origjinale, me figuracion të veçantë, me përshkrime të holIësishme ambientale.

Bashkë me këngën kreshnike ai kultivon  akoma me shumë sukses edhe parodinë e kësaj kënge, që në ndonjë rast arrinte deri në kufijtë të lartë artistik të paraqitjes tragjikornike të situatave humoristike, duke ruajtur të paprekur strukturën e tërësishme epike të këngës.

Rapsodi Gezim Kodraliu  në interpretimin origjinal në rikrijimin e papërsëritshëm poetik të motiveve të njohura të baladave shqiptare, ai di t’i shquajë momentet e veçanta lirike për ta emocionuar deri në fund shpirtin e dëgjuesit dhe për t’i funksionalizuar estetikisht momentet dramatike, të cilat e karakterizojnë baladën e mirëfilltë.

Në këngët e kënduara nga ky rapsod del më i plotë tipi i baladës edhe në ato raste kur kënga, me një pjesë të strukturës së saj, nuk është krijuar për të qenë e tipit baladik.

Në këto raste rapsodi Kodraliu  në botën e këngës depërton me invencion të fuqishëm artistik vetë këngëtari i kapluar nga dhembja dhe mallëngjimi për fatin tragjik të personazheve të këngës.

Në paraqitjet liriko- dramatike të disa këngëve të interpretuara nga ky rapsod ndjenja e dashurisë, flijimi për të, i shndërron krijimet me motive dashurie në balada të mirëfillta.
Gezim Kodraliu kultivon  me shumë kujdes këngën historike, duke shquar në të rolin patriotik per bashkim kombetar .

Ndryshe nga shumë këngëtarë të tjerë në variantet e këngëve historike të kënduara prej tij, ai dinë  t’i ruajë përmasat realiste të ngjarjeve historike brenda paraqitjeve fort të bukura poetike të veprimeve burrërore dhe portretizimeve të figurave të shquara atdhetare kombetare dhe patriotike .

Në këngën e tij shquhet çdoherë virtyti njerëzor, qëndresa, trimëria, besa e burrëria e heronjve.Edhe në këngën historike të kënduar nga ai para heroit, trimit, atdhetarit, është njeriu dhe bota e pasur shpirtërore, virtytet që e stolisin karakterin e keti rapsodi  qe meriton  të jetë hero i këngës dhe i folklorit Shqiptar.

Gëzim Kodraliu kendon  edhe këngët lirike të dashurisë, si ato të traditës së veçantë fshatare, ashtu edhe ato me përhapje më të gjerë, madje edhe të këngës qytetare.

Në repertorin e tij të këngëve lirike kanë zënë vend edhe disa krijime karakteristike për simbolikën patriotike, por edhe këngët e krijuara nga bejtexhinjtë e ndryshëm, ku ka mbizotëruar fryma orientale.

Rapsodi Kodraliu  shpesh ka kënduar edhe disa këngë lirike me karakteristikë të dollive, të cilat i ka përdorur si një përfundim epilogjik në mbyllje të gazmendeve e ahengjeve të organizuara për dasma e gëzime familjare.

Duke analizuar tërësinë e këngëve të kënduara nga Rapsodi i kombit Gezim Kodraliu  mund të sjellim një konstatim të drejtë se ai është dhe mund te radhitet nder rapsodet  e kombit te Shqiperisë natyrale. Kënga e tij, përkushtimi i tij jetësor-vuajtjet sakrifica jetesore , shpirterore për këngën populIore shqiptare, sepse ai është shembull i veçantë që e kultivoi dhe e kultivon me shumë sukses  këngën me të gjitha llojet e saj kryesore.

Këngët e incizuara nga Gezim Kodraliu  janë ruajtur në Arkivin e Kodraliut  , Jemi të vetëdijshëm se te adhuruesit e shumtë të Kodraliut  mund gjenden edhe këngë e tjera per bashkimin kombetar të kënduara nga ai.
Gjatë punës për përgatitjen më të plotë të këngëve të Gezim Kodraliu ,ashtu siç e donte puna, ne kontaktuam prandaj do të paraqesim edhe tëdhënat kryesore për jetes  vetë vepra –

Rapsodi Gëzim Kodraliu u lind ne fshatin Javor te Komunës se Therandes ku nga ky fshat filloi jeta e tij…si qdo femijë ku ne kushte mjaftë te veshtira kreu IV ,klaset e para ne shkollen fillore  te vendlindjes pra ne Shkollen Fillore “Avdullah Shabani” ne Javor ku ishin nje themel i shendoshë i jetes se Gëzimit edhe pse ishte   femijë  pra ne moshë shumë te re  Gezimi Kodraliu rapsodi i Bashkimit Kombetar me  shumë  vullnet pra edhe mireqenia sociale ishte shume e veshtirë ku jetonte ne nje fshat malor pa rrugë pa rrymë pa llampa elektrike  pra me llampa te gazit pra tere kjo ishte  diskriminim komunist-totalitar  i regjimit te atëhershem me gjithe mundin e ti – familjes Kodraliu perjetonin kushte shumë te veshtira pra  sikur te gjithë Shqiptaret te tjere te fshatit Javor dhe pjeseve te tjera te Kosoves ,mirpo traditë familjare kishin bujarin mikpritjen ku ne oden e Kodraliut  te fshatit prisnim me gjithë respektin miq dhe familjare te ndryshem pra oda e Kodralive ishte nje odë mikpritese e pajtimit  them te verteten ishte nje shkolle e pleqve te fshatit –miqeve dhe dashamireve te tjere,them te verteten beheshin biseda u tregohej historia dhe e kaluara e popullit Shqiptar me kujtohet shumë mirë thotë Rapsodi Kodraliu  agja im Asllan mbante ligjerat patriotike dhe kombetare mbi te kaluaren dhe vujtjet e familjes dhe te tere popullit Shqiptare prej kohes se perandorisë Osmane e asaj Serbo-sllave  e deri ne ato kohe te veshtira pra prane nje oxhaku ne ballë  te odes ,Rapsodi Kodraliu I emocionuar nga vuajtjet e te pareve te tyre  pra te gjithe Shqiptareve  thote shume mire e mbaj mend qe u mbaheshin darsma ne odat tona me njerz te ndryshem sidomos edhe me shahira te fshatit  siq ishin;Faik Rrezja,Hazir Gashi,Isa Luzhnica dhe mua personalisht me lindi dashuria dhe vullneti qe te filloj te merrem me kengë si femijë i ri .

Pas shume vuajtjeve Gëzim Kodraliu detyrohet per shkak te kushteve te veshtira ne familje detyrohet ta leshojë fshatin Javor te lindjes dhe te shperngulet per ne qytetin e Prizrenit siq deklaruam per shkak te shtypjeve-reprezljeve  politike te diktatures komuniste dhe mireqenies sociale  tejet te veshtirë ku babai im thotë  Kodraliu  mbante mbi supet e tij familjen me fuqin e ti shpirterore prandaj  me mund te madh na edukonte per sjelljen tone se si duhej sjellur familja Kodraliu  keshtu une vitet tejra te shkollimit i kreva ne Prizren pra deri ne vitin e X  te shkolles normale “Xhevdet Doda”Prizren .

Pastaj fillove me shume te merrem me folklorin Shqiptar fillova te kendoj me nje rapsod i  cili nuk ka pasur deshire te behet I njohur per arsyet e ti personale Sulltan Shala ,pastaj fillova te kendoi me qifteli dhe Sharki  ,violin me  shokun tim  Muzafer Krasniqi dhe me Agim Krasniqin ne qdo festival kombetar qe u beheshin ne ate kohe siq ishte 28.Nentori dita e flamurit ,ahenge,darsma dhe tubime te ndryshme te karakterit miqesor dhe kombetar.

Ne vitin 1991 per here te para bera incizimin e pare ne oden e Shevqet Kyqykut ku ishte kenga ime e pare e reportarit im kushtuar nenes se vjeter krrosur plak i kushtohej Saharovit te madh Shqiptar gjate vizites se tij pra Z.Adem Demaqit ,per mua ishte nisma-vazhdimesia te cilin kam filluar te japi kontribut kombit tim Shqiptar.

Me ;28.prill.1992 gjate kthimit ne Kosove isha ne percjellje te ekspeditave policore Millosheviqiane dhe jam arrestuar nga paramilitaret e Arkanit ne kufirin Maqedoni-Kosove ku me nje tortur te eger barbare-shtazarake  qe e bene ndaj meje mbi 48 ore I lidhur ne nje karaull ne vijen kufitare me informata te ndryshme se kinse isha ne Shqiperi ne pergaditje-stervitje UQK,ma moren  qiftelin  qe e kisha me veti dhe filluan me provokime dhe rrahje brutale   duke u shfrenuar ne trupin tim ne menyren me barbare me provokonin duke thene Kosova eshte Serbi rrahje te kohepaskohshme  thoshnin se ne e deshironim Shqiperin e madhe ku ishte e vertete edhe atyre ua ndinte zemra se ata kriminel jetonin ne token e huaj pra ne token e ILIRIKE –te  Shqiperise se Bashkuar,pas rrahjeve brutale shtazarake  me nje urdherarrest na derguan ne stacionin policor ne Kaqanik ku ne detyre policore kishte mbetur nje polic shqiptare “i ndershem” i asaj kohe  dhe me anen e ati flete arresti ne derguan ne stacionin Policor ne Prizren ku lenda ishte ne procedure per te ashtuquajtur per kercnim –rrezikim nacionalizem,ektremizem ndaj meje  per bashkim te trojeve shqiptare .

Une gjate asaj kohe kurr nuk ju binda atyre procedurave policore gjyqesore te okupatorit serb ia arrita te arratisem per ne Maqedoni permes bjeshkeve te gurit te zi ia arrita ne Itali

Vlen te thuhet se gjate viteve ’90 kisha kenduar kengë per Kaqusha Jasharin,helmimin e nxeneseve dhe shume kenge te tjera te reportarit tim patriotik e kombetar.

Menjeherë  ia arrita te ikja  permese bjeshkeve te gurit te zi Maqedonise  dola ne Itali pas tri viteve ndodhi vrasja e Besim Ndreces ku plot nje vite isha ne Zvicerr u ktheva ne Kosove bera incizimin e kenges per Besim Ndreces per vrasjen e shushkiqit i cili plot 6 muja mbajti ne shtetrrethim te gjitha fshtarat pererreth  Prizrenit me nje ekspedit policore te barbareve sebosllave me ore policore duke u shfrenuar ne menyren me qnjerzore ndaj popullates Shqiptare .

Incizimi i kenges kushtuar Besim Nderces eshte bere ne shtepin e Ibrahim Bytyqit te ciles i eshte dhene familjes Ndreca ,ku nga ky incizim kemi rene ne kurth une edhe Avdi Hasani  Gjilanc i maltertuar  pastaj me kengen per prof.Xhemajli Berisha te cilin policia barbare srebe e vrane  duke e hudhur nga kati I III-të.

Kenget e mia folklorike kombetare patriotike per okupatorin ishin shume te ashpra qe ata me kerkonin qdo here ne shtepi mirpo unë ne vitin 1998 u kyqa bashk me vendasim tim Arsim Ibrahimaj i cili fatkeqsishte humbi jeten ne Itali te cilet jemi angzhuar me plot vullnet ne fondin per grumbullimin e mjeteve per Kosoven  VENDLINDJA THERRET ku personalisht jam radhitur ne UQK,ketu ne mergat pra ne Itali  pata nderin  te njoh shume personalitete figura te ndritura te kombit  te cilet me vullnet punonin-jnë per Bashkimin e Trojeve Shqipatre ne nje Shqiperi vlen te permenden Vitore Stefa Leka,Mentor Mazreku dhe Xhafer Berisha dhe shuem te tjerë ku ne kenget e mia  I kendoi lavdisë dhe Bashkimit Kombetar deshmorev te kombit ,bashkpuntoret e mi te cilet me mbajne gjallë jane poetetZot.Naser Zani,Zonja Suela Eqrem Katanja ,Ymri Trena,Zeri I Arberit,Ali Rexhepi  mos te harroj te permendi edhe Gjin Musa ne Romë (Itali),poashtu kontributin me te madh me gjithe shpirt per kombin bashkimin kombetar e jap edhe ne radion me te degjuar te skandinavisë qe degjohet ne mbare Trojet Shqiptare ,radiomitrovica.eu (Zeri i mitrovices-Koshtovalia).

Qdo here vullneti im ishte qe te Shqiptaret te ndegjohet muzika folklorike Shqiptare prandaj ekzistojne elemente te cilat deshirojne ta perdhosin kengen e melosit shqip pra futja e kenges “Tallava” prandaj te cilen une  dhe popullata duhej ta luftoj me te gjitha mjetet  qe kenget e tilla  e cila e degjeneron muziken shqip te ndalet muzika e huaj romune tallava ku gjeneratat e reja ne rast se nuk e parandalojme do te na denojne per keso lloji muzika antikombetare.

Mbaj ne mbresë deshmorin  kenget e deshmoreve te kombit  Fadil Rifatin  dhe Hysa Fazliun ti kujtojm ata te luftuan per kete dite te sotme qe e shijom ne mirpo amaneti I tyre akoma nuk ka perfunduar ku jemi ne rrugetimin e siper per BASHKIM KOMBETAR.

dhe ideali im eshtë  qe asnjeher nuk kam marr lakmi te kyqem-radhitem  ne ndonje parti ,po ideja ime personale  është  Uniteti dhe Bashkimi Kombetar Shqipria Natyrale .Rroft Shqipria Natyrale sepse deri tani i kem kendu pamvarsis se Kosoves  mirpo pamvarsia na erdhi jo aq e kenaqshme  per ne, sepse e coptuar kosova mitrovica e ndarë  ne urë te Lumit Iber .

Gëzim Kodraliu  është këngëtar i dalluar që e kultivoi këngën populIore në fshatra të Suharekës,Prizrenit  në mbarë Kosovën dhe në viset shqiptare …Këndon me sharki dhe qifteli .
Zot.Kodraliu është  njeri modest, shumë gazmor. Në këto raste ka pirë me shije dhe me masë si merakli i veçantë i rakisë së rrushit te rahovecit prodhim Shqiptar, sa për t’u bërë me ‘ humor më të rnirë.

Gjatë pushimeve dhe ne diaspore pra gjate  këndimit ka treguar mahi.të shumta është shumë spirituoz. Kjo pjesë e pasurisë folklorike, që kultivon  me shumë kujdes, duhej mbledhur  dhe ruajtur thotë Rapsodi Kodraliu.
Kodraliu është  këngëtar dhe njeri i vendosur në rrugën e tij për ta luajtur rolin e kultivuesit të idealeve patriotike,atdhetare dhe kombetare  dhe; virtyteve të larta njerëzore. Nuk pranon që në asnjë rast t’i ndryshojë këngët sipas censurave e qejfeve individuale-klanore  apo të partive politike pra vetem ashtu ciq janë ne sherbim te popullit dhe te atdheut  .

Pra, këngët i interpreton në bazë të traditës së kultivuar gjatë shekujve duke theksuar në mënyrë të veçantë përbërësit e ndjenjave atdhetare të këngës. Për këtë arsye,

Gezim Kodraliu  pra, ështe i madh dhe i virtytshëm edhe në situata të vështira, sepse trimëria dhe sinqeriteti ishin bërë pjesë të pandashme të jetës së tij te permendur me lartë.
Per Gezim Kodraliun dhe për këngën e tij flasin  shumë njerëz, dashamirë dhe miqet e tij  të këngës dhe studiues të artit popullor. Nga adhuruesit e tij të flaket dhe mergimtare atdhetar dhe patriot .

Vlerësimet kaq të larta për artin e interpretimit poetik e muzikor të këngës vërtet janë të qëlluara, sepse duhet të jesh talent i rrallë poetik si Kodrali në rangun e muzikes , që t’i dish e t’i këndosh më shumë vargje te ndryshme . Kodraliu din shkruan dhe te këndon kaq shumë vargje, duke qenë në gjendje që t’i rikrijonte shpesh aty për aty sipas disponimit te atmosferës që krijohej nga radhët e dëgjuesve.

Midis këngëve lirike te rapsodit Kodraliu mund te  përfshihen  edhe disa krijime poetike që simbolizojnë ndjenjat e dashurisë ndaj atdheut, mallin e dhembjen për fatin e individit, si edhe disa krijime origjinale të këngëtarit tonë si këngë dollish e falënderimesh, me të cilat artisti e përfundonte ahengun në dasma e gëzime të tjera familjare, ku këndon edhe sot si ne mergim ashtu edhe ne Trojet Shqiptare.

 

Rapsodit te Kombit Shqiptar i urojme suksese dhe shendet ne punen e metutjeshme te kenges –folklorit Shqiptar dhashte ZOTI qe vullneti dhe sakrifica mundi I rapsodit Kodraliu te jetesohet dhe te realizohet pra amaneti I heronjeve-deshmorve te kombit I mbetur ne rrugëtim e siper te realizohet me BASHKIMIN E TE GJITHA TROJEVE SHQIPTARE.RROFT POPULLI SHQIPTAR DHE SHQIPERIA NATYRALE.

 

 

Rapsodia della Nazione per l’Unione Nazionale Kodraliu Joy

nga Lek Mrijaj më 2011-08-11 në orën 6:10.MD

Rapsodia della Nazione per l’Unione Nazionale Kodraliu Joy

Da: TUTTI Mrijaj

La canzone è populIore pena ereditato la creatività poetica di un popolo che da preservare e sviluppare in corso di generazione in generazione storia diversa del nostro glorioso passato del tempo Illiri fino ad oggi.

LIoje Molte delle canzoni relative a vari riti di familiari e sociali, sono stati conservati grazie alla cura generale, come esecutori e dei loro vettori erano per lo più gente comune, personalità patriottica nazionale-patriottico, che hanno unito le interpretazioni comuni kolektiye i canti rituali.

Tuttavia, krijirnin, la conservazione e la coltivazione di alcune lIojeve, soprattutto quelle canzoni epiche e epiko-llrike, che sono stati precedentemente interpretato përcjelIje speciali strumenti musicali da eseguire singolarmente, ha avuto un ruolo speciale cantanti di talento con una gioia speciale affinità poetica e musicale … è come la rapsodia Kodraliu nazione.

Rhapsody Kodraliu gli sviluppi storici dei canti epici, rendendo il modellatore è forme melodiche e poetiche e attenti custodi della tradizione del canto.

Kodraliu cantante noto per la capacità creativa ed interpretativa, quindi non è solo portatore semplice trashëgirnisë talento poetico e musicale, ma anche creativo.

I creatori di questo populIore-folk e canzoni sono chiamati più comunemente chiamati i poeti trovatore o populIorë.

Zot.Kodraliu mostra mbamendjes abilità speciali e la memoria dei nonni, antenati del passato e njiherit gloriosa storia nazionale. Kodraliu è in grado di stringhe riprodhojhë direttamente con decine di canzoni popolari.

Nella tradizione della poesia popolare epico per salvare fino a occupare il nostro tempo molti cantanti, lahutarë, così come il Rhapsody. Kodraliu ma anche altri che hanno cantato con Çifteli o Sharki, che conosceva di più versi a memorizzare rapsodike-canti popolari .

Grazie alla più merito di quello che hai risparmiato kengtareve … oggi canto epico ciclo albanese populIore di eroi, le ballate antiche con elementi di numerosi canzone albanese mitici e storici del periodo medievale fino ai brani martiri qlirimi e indipendenza.

Tra i tanti cantanti tradizione albanese, che eccelle la rapsodia della Kodraliu nazione per capacità creative ed interpretative, che il tipo corretto di scandalo.

Canta le canzoni del bardo che rappresentano un patrimonio di tradizione poetica lavoro populIore speciali a partire pubblicazione così speciale del folklore di alcune regioni, per presentare le competenze più complete e creative dei più illustri bardo è come Rhapsody Kodraliu che meritato posto nella coltivazione della tradizione popolare poetica.

Rhapsody rapsodia Kodraliu della nazione è viva interprete versatile di eroi epici ciclo di canzoni leggendarie che avevano creato i modi originali di interpretare queste canzoni, la formula originale, con figuracion speciali, con le descrizioni di holIësishme ambientale.

Insieme alla canzone coraggioso egli cresce ancora di più parodinë successo di questa canzone, che in ogni caso di raggiungere alti margini tragjikornike presentazione artistica di situazioni umoristiche, mantenendo intatta la struttura complessiva della canzone epica.

Rapsodia Gezim Kodraliu nel ricreare l’originale interpretazione dei motivi di unico ballate poetiche note albanese, è in grado di sostenere i momenti lirici di specifiche emozionato fino all’anima dell’ascoltatore finale e funzionale, esteticamente momenti drammatici, che caratterizzano la ballata genuino.

Nelle canzoni cantate dal bardo è il tipo più completo di Balades anche in quei casi in cui la canzone con parte della sua struttura non è progettato per essere il baladik tipo.

In questi casi Kodraliu scandalo nel mondo della canzone entra con una cantante forte invencion artistico stesso in preda a dolore e mallëngjimi per il tragico destino dei personaggi del brano.

In liriko-drammatiche apparizioni di diverse canzoni eseguite dal trovatore sentimenti di amore, di sacrificio per essa, trasforma creazioni motivati amore genuino nella ballata.

Gioia Kodraliu coltiva con cura canzone storica, mentre il ruolo di primo piano nel patriottico per l’unità nazionale.

A differenza di molti altri cantanti nelle versioni storiche di canzoni cantate da lui, sa come mantenere la realistica dimensione storica in rappresentazioni poetiche molto bello di azione virile e ritratti di illustri nazionali e patriottici patriottico.

Nel suo canto sempre saputo virtù umana, forza d’animo, coraggio, Besa heronjve.Edhe la virilità della canzone storica cantata da lui prima l’eroe, coraggioso, patriota, è il ricco e il mondo spirituale, le virtù che adornano il personaggio di Kathy rapsodia che merita di essere l’eroe del canto e folklore albanese.

Gioia Kodraliu canta canzoni d’amore, anche lirico, come la speciale tradizione rurale, e quelli con più diffusa, anche il cittadino canzone.

Nel suo repertorio di canzoni e testi hanno avuto luogo alcune creazioni caratteristico del simbolismo patriottico, ma le canzoni create da bejtexhinjtë diversi, che ha dominato lo spirito orientale.

Rhapsody Kodraliu spesso cantato diversi testi caratteristica canzoni di tostatura, che viene usato come fine epilogjik a conclusione di allegria organizzata di festa e di gioia per i matrimoni di famiglia.

Analizzando la totalità delle canzoni cantata da nazione Rhapsody Gezim Kodraliu può fare una conclusione che è giusto e può essere classificato tra bardo della nazione di Natural Albania. La sua canzone, il suo permanente impegno, sofferenza sacrificio vitale, spirituale populIore canzone albanese, perché è un esempio speciale di coltivato e coltiva con successo la canzone con tutti i suoi tipi principali.

Canzoni registrate da Gezim Kodraliu sono memorizzati nell’archivio di Kodraliu, Siamo consapevoli che i fan possono Kodraliu molte altre canzoni sono disponibili anche per l’unità nazionale cantato da lui.

Durante i lavori di preparazione per i canti di gioia completa Kodraliu, come amava il lavoro, così abbiamo contattato tëdhënat presenterà il lavoro principale la vita stessa –

Rhapsody Joy Kodraliu è nato nel villaggio di Therandes Comune settimanale, in cui questo paese ha iniziato la sua vita come tutti i bambini … dove in condizioni molto difficili capo IV, le prime classi nella scuola elementare nel paese d’origine, cioè la scuola elementare “Avdullah Shabani” in settimanale dove si trovavano una solida base di vita, anche se Joy era una bambina così giovane rapsodia Gezimi Kodraliu del Sindacato Nazionale con molti sociale sarà quindi più difficile in cui ha vissuto in un villaggio di montagna senza lampioni, non sega elettrica Bene elettrica con lampade a gas così è stato tutto regimi totalitari comunisti-discriminazione, l’intero sforzo di vista – famiglia Kodraliu vivendo condizioni più difficili, per tutti gli altri albanesi nel villaggio settimanali e altre parti del Kosovo, ma la tradizione ospitalità familiare dove avevamo filantropia Kodraliu camera del villaggio guardato con tutto il rispetto dovuto a diversi amici e parenti poi la camera era un ospite stanza Kodralive dire la verità e la riconciliazione è stato uno degli anziani della scuola-amici villaggio o amanti e gli altri, dire la verità conversazione beheshin e della storia passata mostrare al popolo albanese di ricordare molto bene il mio zio dice Aslan Rhapsody Kodraliu patriottico e nazionale Ligjerat portando avanti la famiglia e vujtjet passato e tutto il popolo albanese dal tempo dell’impero ottomano che il serbo-slavo up in quei tempi difficili così vicino a un camino di fronte alla camera, Kodraliu Rhapsody eccitati dalle sofferenze dei loro antenati degli albanesi dicono Bene tutto quello che ricordo molto bene che si è tenuta in camere Darsma nostra gente diversa soprattutto con Shahir il villaggio per così dire, Faik Beam, Hazir Gashi, Isa Luzhnica padre e me con l’amore e la volontà di cominciare a trattare con nuove canzoni da bambini.

Dopo tanta sofferenza la gioia dovuta Kodraliu a causa delle condizioni difficili in famiglia costretti a lasciare la nascita settimanali paese e si trasferì nella città di Prizren, come dichiarato a causa di pressioni politico-reprezljeve dittatura comunista e il benessere sociale estremamente difficile con mio padre Kodraliu significa portare sulle spalle per la famiglia con il potere spirituale della lattina così grande di educare noi su come la nostra condotta aveva portato la famiglia in modo da Kodraliu tejra anni di scuola di letto a Prizren così fino a quando la scuola normale X “Xhevdet Doda “Prizren.

Poi ho cominciato a trattare più con il folklore albanese ha iniziato a cantare con un trovatore che non avevano voglia di farsi conoscere per motivi personali al sultano Shala, poi cominciò a cantare cifteli e Sharki, violino con il mio amico e Muzaffer Krasniqi Agim Krasniqi in ogni festival nazionale che ha avuto luogo in quel tempo era il giorno 28.Nentori come la bandiera, festa, incontri e Darsma carattere nazionali diverse e amichevole.

Nel 1991 per la prima volta abbiamo fatto la prima camera di registrazione dove il Kyqykut Shevqet era la mia prima canzone della mia vecchia madre reportarit dedicato dedicato krrosur vecchio albanese Saharovit grande occasione della sua visita il signor Adem Demaçi Beh, per me era -continuità iniziative che hanno iniziato a dare il mio contributo alla nazione albanese.

Con; 28.prill.1992 al ritorno in Kosovo è stato accompagnato da spedizioni di polizia e paramilitari sono Arkan Milosevic arrestato in Macedonia-Kosovo di confine in cui una tortura barbaro animali selvatici che mi ha portato a oltre 48 ore di collegamento karaull in una linea di confine con varie informazioni che presumibilmente è stato in Albania, in preparazione UQK-esercizio, ho preso qifteli che era con lui e ha iniziato e brutali pestaggi provocando indulgendo nel mio corpo nel modo più barbaro di provocare, dicendo Kosovo è l’occasionale battendo la Serbia ha detto che ci piace Grande Albania che è stata anche ndinte loro il vero cuore che vivevano in materia penale terra straniera allora il paese dei illirico-albanese Uniti dopo il brutale animale battendo con un mandato d’arresto ci ha inviato stazione di polizia di Kaqanik dove la polizia in servizio è rimasto un poliziotto albanese “onesta”, al momento e la parte di suo padre inviato warrant nella stazione di polizia a Prizren, dove il soggetto era in fase di cosiddetto compromesso di fronte alla minaccia-nazionalismo, ektremizem a me l’unione dei territori albanesi.

Non ho mai durante quel tempo che li ha convinti della polizia giudiziaria occupazione procedure serbo è riuscito a fuggire in Macedonia attraverso il bjeshkeve pietra nera è arrivato in Italia

Va detto che negli anni ’90 aveva mottetto per Kaqusha Jashari, avvelenando gli alunni e molte altre canzoni ai miei reportarit il patriottico nazionale.

Sono riuscito a scappare immediatamente attraverso la pietra nera bjeshkeve Macedonia venuto in Italia tre anni dopo è venuto l’assassinio di Ndreces Fede dove ho riempito un anno in Svizzera rientrati in Kosovo fatta la registrazione della canzone per l’omicidio di shushkiqit Fede Ndreces che sei pieno muja tenuto in tutte le Prizren coprifuoco pererreth villaggi con l’ekspedit barbari polizia sebosllave con coprifuoco essere dilagante nel modo in cui qnjerzore contro la popolazione albanese.

La registrazione della canzone è dedicata la fiducia fatta in casa Nderces Ibrahim Bytyqi la cui famiglia è stata data Ndreca, dove questa registrazione sono caduto nella trappola di maltertuar Avdi Gjilanc Hasan poi con la canzone per la quale Berisha prof.Xhemajli srebe la polizia barbariche ucciso da gettato dalla III piano.

Il mio amore per patriottica folclore nazionale erano molto dura occupazione che volevano ogni casa qui nel 1998, ma ero kyqa Istruzione insieme al mio vendasim Purtroppo Ibrahimaj che ha perso la vita in Italia che sono disposti a angzhuar finanziamento completo per raccolta di fondi per l’Homeland Kosovo Calling, dove sono elencati io in UQK personalmente, poi si fondono qui in Italia ho avuto l’onore di conoscere molte delle più brillanti personalità della figura nazione che non esitano a lavo-rare per l’Unione delle terre albanesi Condividere un notevole Vitore Stefa Leka, e Ja’far Mazreku Mentor Berisha e altri in cui abbiamo shuem delle mie canzoni ho cantato l’Unione Nazionale gloria deshmorev e la nazione, i miei collaboratori che sono vivi per mantenere poetetZot.Naser Zani, Suela Eqrem Lady Katana, Treni Ymri, Voice banale, non Ali Rexhepi dimenticare il platealmente Mosè a Roma (Italia), anche il più grande contributo a tutto lo spirito di unità nazionale per la nazione per dare la radio per ascoltare la Scandinavia è stato sentito in tutte le terre albanesi, radiomitrovica. eu (Voce di Mitrovica-Koshtovalia).

Ogni volta che la mia volontà era quella di essere ascoltati albanesi musica popolare albanese, quindi ci sono elementi che vogliono profanare Annunci testi delle canzoni melosit così l’introduzione di “Tallava” così che io e la popolazione ha dovuto lottare con tutti gli strumenti che tali canzoni di musica albanese che degenera per fermare stranieri rumeni tallava musica in cui le nuove generazioni se non smettere di andare a condannarci per questo tipo di anti-nazionali musica.

Tenete a martire cicatrice dei martiri delle canzoni nazione Fadil Hysa Fazliu Rifati e per ricordare loro di adoperarsi per che oggi era il giorno in cui shijom Amana La loro richiesta, ma non ha ancora completato il percorso in cui siamo al di sopra del sindacato nazionale.

e il mio ideale è che non ho mai arrivare a kyqem-radhitem avidità in tutte le parti, è la mia idea personale è Unità e Unione Nazionale Naturale Cameria. Rroft naturale Cameria perché fino ad ora ho Indipendenza Kendu di richiesta Kosovo Pavarsia ma non è venuto come soddisfacente per noi a causa della KosovoMITROVICA straziati divisi sul ponte del fiume Ibar.

Gioia Kodraliu cantante è distinta che coltivavano il villaggio populIore canzone a Suva Reka, Prizren in Kosovo e nei territori albanesi … e canta con qifteli Sharki.

Zot.Kodraliu è un uomo modesto, molto gioviale. In questi casi c’è per degustare e bere con parsimonia, come la produzione di uva particolare raki merakli degli albanesi Orahovac, come diventare ‘umorismo rnirë più.

Durante le vacanze e nella diaspora durante il canto mostra così tanti è troppo spirituoz mahi.të. Questo pezzo di gente vera, che coltiva con cura raccolto e conservato deve Rhapsody Kodraliu dice.

Kodraliu cantante e l’uomo si trova sul suo modo di interpretare il ruolo di custode degli ideali patriottici e nazionali e patriottiche, le più alte virtù umane. Non accetta che in ogni caso a cambiare le canzoni in base alle singole capricci-censura di clan o di partito politico e quindi solo CIQ sono per servire il popolo e la patria.

Interpreta così le canzoni in base alla tradizione della coltivazione nel corso dei secoli, mettendo in evidenza gli ingredienti particolari dei sentimenti patriottici della canzone. Per questo motivo,

Gioia Kodraliu Beh, è grande e virtuoso, anche in situazioni difficili, per coraggio e l’onestà era diventata una parte inseparabile della sua vita di cui sopra.

Kodraliu di gioia per la sua canzone e molte persone parlano, i suoi amanti e amici della canzone e studiosi di arte popolare. Dalle sue fiamme fan e patriota migranti e patriota.

I rating sono così alti per l’arte poetica di interpretazione musicale del brano sono davvero appropriato, perché è necessario essere un raro talento poetico come Kodrali nel campo della musica, sapere di più di cantare versi differenti. Kodraliu din scrive e canta versi tante, essendo in grado di ricreare, spesso improvvisato dall’atmosfera che creano atmosfera tra gli ascoltatori.

Tra le canzoni liriche di Kodraliu Rhapsody possono includere alcune creazioni poetiche che simboleggiano i sentimenti di amor di patria, nostalgia per il destino di dolore individuale, così come alcune creazioni originali come il nostro cantante canzone dollish Ringraziamento, con cui l’artista completato festa gioia ai matrimoni e della famiglia, dove il canto oggi come in esilio e noi siamo il mondo.

Rapsodia della nazione albanese auguriamo successo e di salute per promuovere il lavoro di canzone popolare albanese-dhashte DIO che io e il sacrificio potrebbe essere implementato Rhapsody Kodraliu e poi reso conto che HEROES-Amana Dëshmorve la nazione sinistra nel cammino di realizzazione UNIONE DI TUTTI I PACCHI SHQIPTARE.RROFT NATURALE E ALBANIA popolo albanese.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close