Publikuar me datën: Thu, May 30th, 2013

Qeveria, vendim për riparimin e Shtëpisë së Alfabetit Shqip

Qeveria, vendim për riparimin e Shtëpisë së Alfabetit Shqip

Shkup, 29 maj – Qeveria ka obliguar Ministrinë e Kulturës të ndërmarrë masat e nevojshme për mbulimin e dëmit material, pas sulmit vandal ndaj objektit të Shtëpisë së Alfabetit Shqip në Manastir, të shpallur zyrtarisht si muze.

Lajmin e bën të ditur për “Zhurnal”, zëdhënësi shqiptar i Qeverisë, Muhamet Hoxha, duke informuar se vendimi në formë të konkluzionit është sjellë në seancën e së martës, pas pranimit të informacionit të përgatitur nga Ministria e Kulturës.

“Më këtë rast Qeveria e RM-së, pas shqyrtimit të informacionit, miratoi konkluzionin me të cilën obligoi Ministrinë e Kulturës që të mbulojë dëmin material të vlerësuar nga ana e komisionit të formuar nga vetë drejtori i Muzeut, dhe të mënjanojë në afat sa më të shkurtër kohor të gjitha dëmet, duke kthyer objektin në gjendjen e mëparshme”, ka deklaruar Hoxha.

Por, nuk mbaron këtu vendimi i Qeverisë, sepse kjo e fundit ka obliguar edhe Ministrinë e Financave, të sigurojë mjete shtesë për këtë institucion.

“Në po këtë mbledhje, Qeveria obligoi Ministrinë e Financave të shqyrtojë mundësinë e sigurimit të mjeteve plotësuese për Muzeun e Alfabetit të Gjuhës Shqipe në Manastir, në funksion të ngritjes së nivelit të sigurisë dhe të administrimit të këtij objekti të rëndësishëm për kulturën gjithëshqiptare”, ka theksuar Hoxha.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close