Publikuar me datën: Wed, Apr 13th, 2011

Qeveria me 138 këshilltarë politiko-partiakë

Prishtinë, 13 prill – Kosova do të ketë 138 këshilltarë politikë, të cilët do të akomodohen vetëm në Qeveri dhe do t’i tregojnë kryeministrit, zëvendësve të tij dhe ministrave se cilat politika janë në vijë me partitë prej nga vijnë. Rreth një milion euro të buxhetit do të marrin ata gjatë një viti.
Numri i këshilltarëve politikë për mandatin e ri qeverisës do të jetë më i madh, sesa i atyre që kanë shërbyer gjatë mandatit paraprak. Kjo për shkak të rritjes së numrit të dikastereve qeveritare dhe numrit të këshilltarëve për bartës dikasteri.
Bazuar në Rregulloren për fushat e përgjegjësisë administrative të Zyrës së kryeministrit dhe të ministrive, kryeministri mund të emërojë deri në 12 këshilltarë politikë që paguhen nga Buxheti i Konsoliduar, zëvendëskryeministrat, që mbulojnë ministri dhe ata që nuk mbulojnë asnjë ministri mund të emërojnë deri në 6 këshilltarë politikë, po kaq sa mund të emërojnë edhe ministrat. E, në 138 do të mbërrijë numri i këshilltarëve, ngaqë, për dallim nga mandati i shkuar, kur kishte vetëm dy zëvendëskryeministra, tash ka gjashtë, kurse numri i këshilltarëve që mund të kenë ministrat është rritur nga pesë në gjashtë.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close