Publikuar me datën: Tue, Sep 18th, 2012

Propaganda pengon Zyrën në veri të Mitrovicës

Shtrirja e autoritetit të institucioneve të Kosovës në pjesën veriore ishte dhe mbetet një qëllim në letër, por në praktikë është treguar ende si një mision i pamundur.

Një gjendje e tillë, sipas deklaratave të zyrtarëve në Prishtinë, vjen si rrjedhojë e rezistencës politike të strukturave të serbeve të atjeshëm të mbështetur edhe nga Beogradi zyrtar.

Një hap drejt shtrirjes së këtij autoriteti në veri është formimi i komunës së Mitrovicës së veriut. Me përfundimin e mbikëqyrjes ndërkombëtare, formimi i kësaj komune të banuar me shumicë serbe tani i mbetet detyrë dhe sfidë qeverisë së Kosovës.

Në veri të Mitrovicës, i vetmi institucion i formuar nga qeveria e që funksionon sado pak, është Zyra Administrative e udhëhequr nga Adriana Hoxhiq, transmeton REL .

Kjo Zyrë, është menduar nga Qeveria në Prishtinë që të jetë themeli i komunës së re të Mitrovicës së veriut, e cila aktualisht ka të punësuar 52 veta, kryesisht nga veriu i qytetit. Hoxhiq thotë se qëllimi i Zyrës është që t’u ofroj shërbimet e nevojshme qytetarëve të kësaj komune.

“Kryesisht vijnë njerëz që kërkojnë punë, apo disa që interesohen se si të regjistrojnë bizneset e tyre si dhe ka të atillë që vijnë për regjistrimin e organizatave joqeveritare”, thotë Hoxhiq.

Nga dita në ditë, vijon ajo, shtohet numri i njerëzve që i drejtohen kësaj Zyre.

“Kemi dhjetëra raste që trajtojmë brenda një dite”, tregon ajo. Kurse i përgënjeshtron të gjitha deklaratat se për kryerjen e shërbimeve, qytetarët do të duhet të kenë orientime politike.

“Ne nuk insistojmë nga cilido qytetar të përkrahë ndonjë opsion politik apo të distancohet nga bashkëpunimi me ndonjë institucion në veri, pasi që ky është një rast për secilin qytetar që të bëhet pjesë e vendimmarrjes në këtë komunë”, thotë Hoxhiq, duke shtuar se viktime e këtyre propagandave kanë qenë pikërisht qytetarët.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close