Publikuar me datën: Fri, May 7th, 2010

Pesë subjekte serbe në zgjedhjet komunale të Parteshit

Partesh, 7 maj – Katër iniciativa qytetare dhe një subjekt politik janë certifikuar për zgjedhjet e 20 qershorit që do të mbahen në komunën e re të Parteshit, e cila përfshin edhe fshatrat Pasjan dhe Budrikë e Poshtme. Ekipi përgatitor është duke kryer punën në organizimin e zgjedhjeve dhe procedurave rreth formimit të kësaj komune.
Përfaqësues nga KQZ-ja, Miradije Mavriqi, Bogolub Staletoviq, një përfaqësues turk dhe një i komunitetit rom, kanë marrë pjesë në shortin për radhitjen e iniciativave qytetare dhe partive politike në zgjedhjet e 20 qershorit.
Vesna Jovaniq, aktiviste dhe ish-deputete e Kuvendit të Kosovës në dy mandate, në
periudhën 2001 – 2007, ka thënë se në zgjedhjet komunale të Parteshit do të marrin
pjesë Iniciativa Qytetare – Zajedno za Opstanak – ZZO (Së bashku për ekzistencë) –
me kandidaten për kryetare Vesna Jovanoviq, SSDS e Sllavisha Petkoviqit me kandidatin për kryetar Goran Millosheviq, JDS – Jedinstvena Srpska Lista (Lista e bashkuar
serbe) – kandidat Todor Mirkoviq, lista Zaviçaj – iniciativë qytetare, me
kandidatin Nenad Cvetkoviq, dhe Narodna Iniciativa (Iniciativa popullore), e cila nuk ka kandidat, por merr pjesë në zgjedhje me kandidatë për këshilltarë komunalë.
Kuvendi Komunal i Parteshit do të ketë 15 këshilltarë.
Vesna Jovanoviq ka thënë të premten se KKZ-ja në Partesh ende nuk ka marrë udhëzime se kur duhet të fillojë fushata parazgjedhore. Jovanoviq i ka cilësuar zgjedhjet në Partesh të rëndësishme për qytetarët, për përmirësimin e kushteve të jetesës. “Me këto zgjedhje bashkësia serbe në Partesh ka një shans të mirë për ta ndryshuar mënyrën e jetesës, tha ajo.
Edhe Dragan Jantiq, anëtar i Ekipit përgatitor, ka vlerësuar pozitivisht përgatitjet për zgjedhjet e 20 qershorit. Ai është shprehur optimist se formimi i komunës së Parteshit do ta ndryshojë jetesën e tyre.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close