Publikuar me datën: Wed, Sep 15th, 2010

Përhapet një virus i rrezikshëm informatik

Washington, 12 shtator – Kompania për sigurimin e informatikës, “McAfee”, ka tërhequr vërejtjen për përhapjen e një virusi të ri informatik, i cili sulmon “e-mailet”, në të cilët ofrohet film erotik gratis, por edhe me përmbajtje tjetër.

“McAfee” ka njoftuar se virusi “here you have”, të cilit iu ka dhënë emri sipas titullit të “e-maileve” të infektuar, sulmon kompjuterët me sistemin operativ Windows.

Virusi siç deklarohet në “McAfee”, aktivizohet kur shfrytëzuesi i internetit klikon në postën elektronike, dhe pas kësaj virusi përhapet në “dollapin” për pranimin e të gjitha kontakteve të shënuara në adresën e shfrytëzuesit të internetit.

Virusi, veç tjerash, tenton që të deaktivizojë sistemet e instaluara të sigurisë në kompjuter, theksojnë agjencitë botërore.

Në kompaninë tjetër për sigurimin informativ, “Kaspersky”, kanë ngritur nivelin e gatishmërisë lidhur me këtë virus, por të cilin ata e kanë quajtur “VB mania”. “Kaspersky” ka kumtuar se bëhet fjalë për virusin, i cili dërgon numër të madh të e-maileve.

Stacioni televiziv amerikan “Fox” ka transmetuar se NASA dhe disa kompani të mëdha, siç është operatori kabllovik “Comcast”, tashmë janë bërë viktima të këtij virusi të rrezikshëm. Nuk është prezantuar ende ndonjë vlerësim rreth numrit të kompjuterëve të goditur nga ky virus.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close