Publikuar me datën: Fri, Oct 5th, 2012

Para projektit “Kosova e Re” janë dorëzuar tri qeveri

Hashim Thaçi as në mandatin e dytë të tij si kryeministër i Qeverisë së Kosovës nuk ka arritur ta shtyjë përpara projektin për ndërtimin e një termocentrali në Kastriot, të njohur si “Kosova e Re”. Ky projekt, në të vërtetë, ishte promovuar që më 2006, kur Qeveria udhëhiqej nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës.

Sikur agjenda e Qeverisë aktuale të dilte e saktë, tashmë do të duhej të ishte bërë hapja e ofertave të pranuara nga investitorët e parakualifikuar për ndërtimin e termocentralit prej 600 megavateve dhe hapjen e minierës që do ta furnizonte me linjit. Mirëpo, data e fundit për pranimin e ofertave që ishte caktuar 30 shtatori e ka gjetur në udhëkryq projektin “Kosova e Re”. Ministria e Zhvillimit Ekonomik ende nuk i ka finalizuar kërkesat për propozim dhe marrëveshje të projektit pas heqjes së termocentralit “Kosova B” nga pakoja tenderuese dhe as nuk ka marrë asnjë vendim rreth aksioneve apo faktorëve tjerë të projektit. E në mungesë të këtyre dokumentacioneve nuk mund të mbahet as mbledhja e Komitetit Drejtues të Projektit.

“Pas marrjes së vendimit për largimin e TC “Kosova B” nga dokumentacioni i tenderit janë njoftuar të gjitha kompanitë e parakualifikuara lidhur me vendimin dhe nevojën për kohë shtesë që ky ndryshim të reflektohet edhe në kërkesën për propozime dhe marrëveshjet e projektit”, thuhet në përgjigjet e Zyrës për komunikim me publikun në MZHE. Kjo ministri nuk ka specifikuar se sa do të jetë kjo kohë shtesë deri në pranimin e ofertave, që deri më tash zyrtarisht ka qenë data 30 shtator.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close