Publikuar me datën: Fri, Sep 28th, 2012

Nga:Lavdim Dushi-Betejë përtej lakmisë

Betejë përtej lakmisë

 

 

Autor: Lavdim Dushi Shtator 2012
Udhëtar i një “Bote Bixhozi”, lufta në mes skamjes dhe lojërave të fatit mbetet trishtim i jetës jo normale qe bëhet fjalë për një vend siç është Kosova.

Të gjithë e dimë se lufta e fundit la shumë Pasoja në njerëz dhe shkatërroj ç’do gjë qe ekzistonte. Pas 13 vitesh ne bëhemi bixhozçinj të cilët mundohemi të arrimë kulmin e pasurisë.
Në ç’do qytet të Kosovës ekzistojnë qindra bastore sportive dhe qindra dyqane të maskuara me emrin “KAJOT”, “PLAY4WIN”, “APEX” etj, koto janë disa nga emrat qe janë te maskuar qindra dyqane në ç’do qytet të Kosovës.
Duke pasur parasysh këto dyqane me lojëra fati nuk është e çuditshme kur dëgjojmë se janë thyer dyqanet afariste.
Lakmi dhe shpresë se do të pasurohen nga lojërat e fatit, e habitur dhe e çuditshme kjo gjë e cila nuk të drejton në rrugë të duhur të jetës.
Bastoret sportive të mbushura me turma njerëzish nën moshën 18 vjeç mbetet ënde e pa stopuar nga institucionet e vendit tonë. Është e çuditshme se në fund të javës me shumë ke njerëz në dyqanet e Bastoreve se sa në furrat e bukës, qe do të thotë me shumë vizitohen bastoret sesa furrat.
Të gjithë po e shohim se rinia e Kosovës ka marr një rrugë jo të drejtë me jetën dhe me vlerat e tyre.
Shërbyesit të cilët punojnë në këto dyqane të lojërave të fatit, ata i dhurojnë librat e bastoreve në ç’do dyqan afarist qe kanë përfitime nga disa prej tyre.
Po sikur të dhurohej një roman apo një libër poetik athua vallë a do ti marrin qe t’i lexojnë këta njerëz qe janë te pasionuar nga lojërat e fatit ?

Qyteti i vogël:
Në Klinë kurë të kalojë rrugës nganjëherë mu duket vetja ime se tani arrita në “LAS VEGAS“ nga lojërat e fatit të cilat mbeten nën okupimin e qytetit.
Fryti i helmit të zi mbeten këto gjëra në ketë qytet lojërat qe të dëmtojnë gjepin shëndetin dhe familjen kryesisht ata qe kanë krijuar familje dhe merren me këto gjëra jo të mira.
Një qytet me një popullsi jo te madhe mbetet nën helmin e bixhozçinjve .
Këto veprimtari qe zhvillohen këtu janë te përkrahura nga institucionet vendore, sepse ato i lëshojnë licencën për të punuar.
Lufta për ekzistencë mbetet nën përkujdesjen e “Askujt“ sikur te shikojmë pjesën e skamnorëve me mirë do të ishin gjërat askush nuk do të vdes urie,por deri sa në vendin tonë ç’do ditë hapen dyqane me lojëra fati atëherë ne nuk mundemi ti shikojmë skamnoret për shkak se atë cent qe kemi me shumë shkojmë e luajmë një lojë në aparatet e lojërave e jo qe ti japim njerëzve skamnorë.

Djers e derdhur nën kutin qe quhej Aparat i cili të merre ç’do gjë qe ke në gjepin tuaj, pritje për të fituar dhe për tu bërë milioner. Sa magjepse këto ëndrra qe dalin nga sytë e hapur dhe truri i fjetur.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close