Publikuar me datën: Tue, Oct 9th, 2012

Neziri, kërkohet zgjidhje afatgjatë

Video: Neziri, kërkohet zgjidhje afatgjatë

Video: Neziri, kërkohet zgjidhje afatgjatë
FLUTRA LATIFI
Bashkëpunimi i Komunës së Sarajit dhe organizatës humanitare Global-Konstrakshën ka rezultuar me renovim të Shkollës Fillore Dituria në Saraj, me çrast janë krijuar kushte tejet të volitshme për zhvillimin e procesit edukativo arsimor në këtë objekt shkollor.
“Ështe bërë një renovim shumë i mirë për të krijuar kushte tejet të volitshme për zhvillimiun e procesit edukativo arsimor me kontribut edhe të Kryetarit Bekim Murati dhe në të ardhmën do të vazhdohet edhe me tutje”, theksoi zv/ministër i arsimit Safet Neziri.
“Komuna e Sarajit ka investuar 300 mij denarë me çrast është bërë lyerja e shkollës dhe poastu edhe në vendbanimin Lubin”, theksoi kryetari i komunës së Sarajit, Bekim Murati.
Sa i përket problemit me kombinimin e paraleleve Zv/Ministri i Arsimit Safet Neziri, është shprehur se në bazë të informatave që do të grumbullohen nga inspektorati shteteror i Arsimit duhet të gjindet rrugdalje afatgjate lidhur me atë se nxënës mund te kombinohen në një paralele. Ndërkohë edhe Komuna e Sarajit ka sjellë vendim për kombinimin e paraleleve.
“Në kornizë kohore nuk kemi ofruar sepse tentojmë që sa më shpejt të gjindet zgjidhje, që sa më shpejt të arrimë rezultatat, sepse nga aspekti pedagogjik nuk është në rregull që të kombinohen 2, 3 programe dhe duhet gjetur rrugdalje”, theksoi zv/ministër i arsimit Safet Neziri.
“Në sh .f Dituria numri i nxënësve që ndjekin procesin mësimor në gjuhën maqedonë është shumë i vogël ne nuk kemi mundësi ligjore por do të shohim se si do të rrjedhin konsultimet me MASH-in më tej”, theksoi kryetari i komunës së Sarajit, Bekim Murati.
Ndërkohë sa i përket skepticizmit të Kryeministrit Nikolla Gruevski se nuk do të ketë ndërrim të emrave të shkollave në Komunën e Çairit, Zv/Ministri Safet Neziri theksoi se të gjitha nismat duhet shqyrtuar dhe beson se do të gjindet rrugdalje përmes dialogut lidhur me këtë çështje.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close