Publikuar me datën: Mon, May 14th, 2012

Nën Hijen e Askujt

 

 

Nën Hijen e Askujt

Autor: Lavdim Dushi.

Nën hijen tuaj mbetet fryti I kultures,nën hijen tuaj mbeten mos kuptimi I kultures,
Flas me ju o të njollosur nga vetë natyra e njeriut,pse po heshtni deri sa kulturen e udheheqni ju,ku janë ato fjalë qe I premtoni, ku janë ato dit qe I shmangoni, ku janë keta njerz qe I largoni, ku janë ato objekte qe I rrenoni, ku janë ato para qe I shpenzoni, kush janë ata qe I fajsoni ku jeni ju ato qe nuk I lejoni.
Unë po flas e ju lexoni: qe tri vite në Qytetin e Klinës c’do gjë ka mbetur hendikep për kulturen e Klinës, qe nga ajo Pranver që u rrenua Shtepia e kultures “JEHONA E DUKAGJINIT”në Klinë
Aktivitetet kulturore mbetën në udhekryqet e jetës jo të drejt.
Udhëheqsit Komunal mbeten pergjegjës rrenimin dhe për ndertimin e saj, dhe rregullimin në menyr te duhur duke marr parasysh vitet deri me tani ka arritur vetem kulmi i saj dhe disa mure jo më shumë.
Urtesia e disa pergjegjsve të sektoreve të Teatrit,Letersis,Piktures dhe Sportit, mbetet jo shpejtesia e përfundimit te objektit.
Klina ka nevoj për një drejtim te kultures se saj duke marr parasyshë se shumë aktivist te kultures punojnë pa u ndal për kulturen Klinase në kushte jo te mira,porë deshira e madhe për te punuar arrin deri te suksesi i tyre në lamit e ndryshme kulturore.
U dhanë shumë për ndertimin e Shtepis se kultures porë ajo mbet në gjysem per shkak të nderrmarrjes deshtuse qe mori obligim për ndertimin e saj në baz te kushtev normale objekti i kultures në Klinë ka patur të perfundoj kohë me parë.
Asgjë nuk mbetet unike dhe e vazdim i punës se mirë për Aktivitetet kulturore deri sa mungon hapsira e “JEHONES SE DUKAGJINIT“.
Munges te madhe ndihet në kultur për te gjith ata qe e njohin mirë kulturen dhe punën e madhe qe bëjn njerzit qe punojnë për kulturen e Klinës.
Klina mbetet “ mish pa ashtë“deri sa aktivitetet kulturore ushtrohën në zyre të ndryshme dhe Promovimet e Librav të ndryshem bëhen në Sallën e Kuvëndit Komunal në Klinë,trupa e Teatrit kryen provat në zyre të ndryshme.
Bibloteka e Qytetit për disa vite ënde mbetet enigma për shum Qytetar shkak se është larg nga Qyteti,Sporti mbetet në liga të fundit të Kosoves pershkak të kushtev jo te mira në sport.Drejtoria për Kultur, Rini dhe Sport bën pak për antaret e saj në lamit e Teatrit,Letersis dhe Sportit etj, të gjith anëtaret e saj punojn pa mjete financiare pervec suksesev te tyre qe arrin në lamit e tyre.Qytetit të Klinës I mungojnë Aktivitetet kulturore si në Muzikë, Teatet,Art, si dhe Aktivitetet Rinore për te gjitha keto mungon hapsira për keto aktivitete, qe do te thot hendikep I Qytetit mbetet Pallati I kultures.Në ndertimin e keti objekti kultura dhe aktivitetet do të jen me të pranishme në Klinë siq ka ndodhur vite më parë.Udhëheqsit e Komunës se Klinës brënda një vitit merren vetem më një Aktivitet kulturor I cili është “Festivali Folklorik I Kendojm Lirisë” , qe mbahet tre ditë në të cilin shpenzohen shumë te holla të cilat merren nga Bugjeti I kultures dhe donator të ndryshem,që do të thotë të tjerat aktivitete të kultures mbeten pa bugjet dhe mbeten pa përkrahje të Udheheqsve te Komunes dhe Drejtoris së Kultures në Klinë.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close