Publikuar me datën: Wed, May 9th, 2012

Ndërkombëtarët kërkojnë nisjen e dialogut për veriun

Shtetet e fuqishme ndërkombëtare kanë vendosur që të rrisin presionin mbi institucionet e Kosovës për veriun. Burime ndërkombëtare kanë bërë të ditur për gazetën se pas zgjedhjeve në Serbi do të kërkohet nga Qeveria e Kosovës që të pranojë legjitimitetin e përfaqësuesve të veriut dhe të fillojë dialogun me ta, dialog në të cilin, sipas tyre, nuk do të përjashtohet as Serbia.

Një zyrtar i lartë ndërkombëtar i ka thënë “Kohës Ditore”, në kushte anonimiteti, se ka ardhur koha kur duhet t`i jepet fund politikës së mosveprimit dhe pritjes nga ndërkombëtarët, që institucionet e Kosovës e kanë praktikuar deri më tash për veriun.

“Dhuna nuk është zgjidhje, por as heshtja dhe mosveprimi nuk janë zgjidhje. Institucionet e Kosovës duhet që të nisin dialogun me përfaqësuesit e atjeshëm”, i ka thënë gazetës një zyrtar i lartë ndërkombëtar.

Zhgënjimin e deritanishëm evropian për qasjen e institucioneve të Kosovës e ka konfirmuar edhe shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Samuel Zhbogar. Në një përgjigje për gazetën, zyrtari më i lartë i BE-së në Kosovë ka kërkuar dialog, investime dhe shumë veprime të tjera në veri.

“Ne nuk do t`i imponojmë asgjë Qeverisë së Kosovës. U takon autoriteteve të Kosovës të gjejnë mënyrën e afrimit me njerëzit në veri. Kjo bëhet me disa veprime – nëpërmjet dialogut, investimeve, ofrimin e një perspektive dhe mundësimit që gjithkush ta pranojë realitetin e ri në Kosovë dhe të ndihet mirë me këtë fakt. Dialogu dhe qasja janë çelësi”, ka thënë Zhbogar.

Sipas tij, situata në veri mbetet shqetësim për secilin, si për misionet ndërkombëtare, institucionet e Kosovës dhe për të gjithë aktorët e tjerë.

“Situata atje është shqetësuese edhe për njerëzit që jetojnë në veri e që nuk kanë siguri për të ardhmen. Kjo duhet të ndryshojë. Siç e ka thënë komisioneri Fule, BE-ja nuk po kërkon plan të ri dhe nuk do të bëjë një listë të gjërave që institucionet e Kosovës duhet t`i bëjnë në veri”, ka thënë Zhbogar.

Gazeta ka mësuar se janë dy opsione të cilat po diskutohen mes institucioneve të Kosovës dhe atyre ndërkombëtare për legjitimimin e përfaqësuesve të mundshëm të veriut

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close