Publikuar me datën: Wed, Jan 4th, 2012

NATO ka punë ende të papërfunduar në Kosovë

Bruksel, 4 janar – Viti 2011 filloi si është më së miri për NATO-n në Kosovë, duke mundësuar edhe vazhdimin e zvogëlimit të pranisë së saj ushtarake. Numri u zvogëlua në pak më shumë se 6.000 ushtarë, krahasuar me rreth  50.000 sa kishte në fillim të misionit, në qershor të vitit 1999. Madje plani ishte që nga fundi i vitit të vazhdohet me fazën e re të zvogëlimit të mëtejmë për ta prurë numrin në pranverë të vitit 2012, në pak më shumë se 2.000 ushtarë, shkruan sot gazeta Koha Ditore.

Por se ka ende punë të papërfunduar NATO-ja në Kosovë dhe 13 vjet pas fillimit të misionit dëshmoi pjesa e dytë e vitit 2011. Viti nuk përfundoi mirë për NATO-n dhe i gjeti komandantët e saj në terren duke negociuar me ekstremistët në veri lirinë e lëvizjes së ushtarëve të saj, ndërsa udhëheqjen politike të Aleancës në Bruksel disi në gjumë ose të zënë me misione më të mëdha dhe më atraktive, siç janë Afganistani dhe Libia. Viti 2011 për nga vështirësia për NATO-n mund të krahasohet vetëm me vitin 2004, kur ky mision nuk qe në gjendje të parandalonte trazirat. Në mars të vitit 2004, madje NATO-ja nuk i kishte parashikuar fare mundësitë e trazirave, nuk kishte koordinim të duhur mes kontingjenteve nga vendet e ndryshme dhe kishte shumë dallime në rregullat e angazhimit, varësisht nga shteti nga i cili vinin ushtarët. Por viti 2004 kishte shërbyer si mësim për NATO-n, rregullat ishin ndryshuar dhe komandantit të KFOR-it në terren i ishin dhënë më shumë kompetenca për të vepruar.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close