Publikuar me datën: Mon, Apr 19th, 2010

Muzeu Arkeologjik dhe Kalaja, promovuese të vlerave kosovare

Prizren, 19 Prill – Ditës Botërore e Trashëgimisë Kulturore sivjet ka gjetur zbatim edhe në Kosovë. Përfaqësues të institucioneve e shoqërisë civile të angazhuar në sektorin e trashëgimisë kulturore të dielën kanë vizituar objekte të veçanta të trashëgimisë kulturore në qytetin e Prizrenit, prej nga kanë përsëritur thirrjet për ruajtjen dhe promovimin e këtyre vlerave.
Bartës të institucioneve vendore e ndërkombëtare kanë përuruar objektin e rinovuar të Muzeut Arkeologjik dhe kanë paraqitur projektin e konservimit dhe restaurimit të Kalasë së Prizrenit. “Inaugurimi i Muzeut Arkeologjik dhe përcjellja dhe prezantimi i punëve rreth restaurimit dhe konservimit të Kalasë është shenjë e përkushtimit tonë të përbashkët”, ka thënë zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Lirije Kajtazi.
Ndërsa Kjartan Bjornsson nga Zyra Ndërlidhëse e Komisionit Evropian ka theksuar se kujdesi për trashëgiminë kulturore paraqet një vlerë të rëndësishme për secilin vend. “Por, gjithashtu besojmë se trashëgimia kulturore dhe diversiteti kulturor është pjesë integrale e procesit të integrimeve evropiane, prandaj dhe kjo fushë do të mbetet njëra ndër prioritetet tona”, ka thënë Bjornsson.
Drejtori i Institutit për Mbrojtjen e Monumenteve Historike, Hasan Hoti është shprehur mirënjohës për investimet e MKRS-së dhe KE-së në Kala, duke shprehur bindjen se ato do t’ia ndërrojnë pamjen këtij objekti si dhe do ta bëjnë pikë referimi për vizitorët e ndryshëm.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close