Publikuar me datën: Mon, May 7th, 2012

“Mund ta riaktivizojmë UÇK-në”

Lëvizjes Popullore të Kosovës (LPK) u ris-shfaq. Ajo përmjet një deklarate politike ka kërkuara që të mbahet një konferencë ndërkombëtare për çështjen shqiptare në Ballkan.
Në këtë deklaratë të LPK-ë thuhet s propozimi në fjalë ka dal pasi një takimi në përbërje nga strukturat politiko – ushtarake në Shkup, që ka ardhur pas zhvillimeve të fundit.

LPK thotë se është është përpjekur në vazhdimësi t’i shërbej paqes në rajon. Me gjithë këto përpjekje, terrorizmi shtetëror i Beogradit dhe i Shkupit, po vazhdojnë politikën ekspansioniste kundër shqiptarëve autokton. Duke pasur parasysh të drejtën ndërkombëtare për vetëvendosje të shqiptarëve, LPK thërret qendrat e vendosjes, për organizimin e një konference ndërkombëtare, për zgjidhjen e çështjes shqiptare në Ballkan.

Kumtesa e LPK=-së përfundon me një kërcënim se nëse kjo nuk ndodh, „LPK detyrimisht është e obliguar të riaktivizojë strukturën çlirimtare – UÇK- në“.

Deklarata e plotë e LPK-së:

„Duke pasur parasysh situatën aktuale të popullit shqiptar në trojet e saja të mbetura padrejtësisht jashtë Shqipërisë, e veçanërisht situata tepër tensionuese nga terrori i pandalshëm serbo – maqedon, kundër shqiptarëve autokton në Mitrovicë, Kosovë Lindore dhe IRJM, LPK u bën me dije faktorëve relevant shqiptar, forcave të errëta terroriste sllave – serbo – maqedone dhe faktorit ndërkombëtar, se luftërat çlirimtare të organizuara nga LPK, ende nuk e kanë arritur qëllimin përfundimtar të programit të LPK-së – çlirimin e trojeve të robëruara dhe bashkimin kombëtar.
Çështja e pa zgjidhur shqiptare është pasojë e Kongresit të Berlinit, Londrës dhe Parisit, të cilat fuqitë e mëdha, për interesat e tyre gjeo -strategjike, i copëtuan trojet shqiptare.

Rikonfirmojmë se, LPK ishte kundër Marrëveshjeve të: Rambujesë, Kumanovës, Konçulit dhe Ohrit si dhe bisedimeve në Vjenë e Bruksel, të cilat duke mos ofruar zgjidhje të çështjes shqiptare, nuk arritën të ofrojnë as paqe të qëndrueshme në Ballkan.

LPK duke pasur parasysh zhvillimet politike botërore, është përpjekur në vazhdimësi t’i shërbej paqes në rajon. Me gjithë këto përpjekje, terrorizmi shtetëror i Beogradit dhe i Shkupit, po vazhdojnë politikën ekspansioniste kundër shqiptarëve autokton.
LPK duke pasur parasysh të drejtën ndërkombëtare për vetëvendosje të shqiptarëve, thërret qendrat e vendosjes, për organizimin e një konference ndërkombëtare, për zgjidhjen e çështjes shqiptare në Ballkan.

Në të kundërtën, LPK si bartëse e tri luftërave për çlirim dhe bashkim kombëtar, detyrimisht është e obliguar të riaktivizoj strukturën çlirimtare – UÇK- në“.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close