Publikuar me datën: Fri, Jan 11th, 2013

Ministri Besimi takoi Ministrin e Mbrojtjes së Republikës Popullore të Kinës!

Ministri Besimi takoi Ministrin e Mbrojtjes së Republikës Popullore të Kinës!

Thellimi dhe intensifikimi i bashkëpunimit të ndërsjellë, si dhe konfirmimi i respektit dhe mbështetjes së ndërsjellë ishin temat mbi të cilat, gjatë vizitës së sotme në Republikën e Maqedonisë, diskutuan ministri i mbrojtjes së RP së Kinës, Liang Guangli dhe kolegu i tij nga Maqedonia, ministri Fatmir Besimi.

 

Në takim, ku morri pjesë edhe shefi i Shtabit të Përgjithshëm të ARM-së, gjeneral-majori Goranço Koteski, ministri Besimi falenderoi RP të Kinës për qëndrimin e tyre parimor në raport me orientimet strategjike të Republikës së Maqedonisë, i cili është reflektim i politikës së përgjithshme të RP së Kinës e cila niset nga parimi i respektimit të së drejtës së natyrshme që secili vend vetvetiu udhëhiqet nga intereset e veta për siguri kombëtare dhe zhvillim të pandërprerë.

 

Gjithashtu, u shpreh mirënjohje edhe për përkrahjen e pakushtëzuar dhe njohjen e Republikës së Maqedonisë, nën emrin e saj kushtetues, duke nënvizuar se RP e Kinës është një vend i rëndësishëm në suaza botërore, anëtare e përhershme e Këshillit të Sigurisë së OKB, si nga aspekti ekonomik, ashtu edhe nga aspekti i mbrojtjes dhe sigurisë. Për Republikën e Maqedonisë, Ministrinë e Mbrojtjes dhe ARM-në është privilegj të bashkëpunohet me një armatë të fuqishme si që është ajo kineze me 2,5 milionë ushtarë dhe me një buxhet prej 22 miliardë dollarë, me një fjalë, njëri nga partnerët për respekt nga të gjithë, si dhe për Aleancën e Atlantikut të Veriut.

 

Kjo vizitë paraqet vizitë të parë të një ministri të mbrojtjes së RP së Kinës në Republikën e Maqedonisë, dhe paraqet thellimin e vazhdueshëm  të miqësisë midis dy vendeve, si dhe respektimin dhe mirëkuptimin e ndërsjellë.

 

ARM-ja do të vazhdojë bashkëpunimin me armatën kineze, në veçanti në fushën e shkëmbimit të përvojave nga operacionet paqeruajtëse dhe në trajnimin e njësive speciale. Përndryshe, bashkëpunimi me forcat e armatosura të RP së Kinës shënon një zhvillim të konsiderueshëm edhe atë në fushën e edukimit ushtarak, studimeve dhe trajnimeve ndërkombëtare të instruktorëve në artet luftarake.

 

Me qëllim të intensifikimit të bashkëpunimit midis dy vendeve, Republika e Maqedonisë planifikon të dërgojë atashe të mbrojtjes në RP të Kinës në pajtim me Strategjinë e miratuar për diplomaci të mbrojtjes.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close