Publikuar me datën: Thu, May 30th, 2013

MEGALOMANA E POLITIKËS MAQEDONASE DHE SHQIPTARËT

MEGALOMANA E POLITIKËS MAQEDONASE DHE SHQIPTARËT
Opinion
Dilemat e integrimit të Maqedonisë duket se po vërtetohen nga dita në ditë më së shumti edhe për ata, që i kanë besuar demagogjisë së politikanëve maqedonas, për integrimin në BE dhe futjen në NATO.
Dita e anulimit të Samiti i Ohri, dhe kur një grup intelektualësh maqedonas me një të ashtuquajtur “manifest” dolën hapur kundër integrimit në BE dha NATO si dhe kundër kërkesë për ndryshimin e emrit, duket se i vunë vulën demagogjisë maqedonase për proceset integruese, të cilat flasin për rrëshqitjen e Maqedonisë në një drejtim të pa kontrolluar dhe shumë absurd.
Deklarata e e presidentit Ivanov për dështimin e samitit, ishte një deklaratë shumë e stisur për veprimin e fqinjëve për mos përfshirjen e Kosovës në samit, gjë që fletë hapur për një megalomani të jashtëzakonshme, por dhe për një vasalitet mjeran ndaj serbëve, me të cilën politikanët në Maqedoni treguan dhe një herë për një politikë të mbyllur dhe krejt të gënjeshtërt ndaj Kosovës dhe shqiptarëve.
Këto veprime të njëpasnjëshme si dhe indiferenca e kryeministrit direkt mbas lëvizjeve të partnerit shqiptarë, BDI-së, në drejtim të çështjeve të integrimit janë një shuplak për shqiptarët në Maqedoni të cilët nuk kanë alternativë tjetër përveç integrimit në BE dhe NATO.
Në këto kushte për BDI dhe për shqiptarëve në kuadrin e bashkëjetesës në këtë shtet duhet të ketë një reagim të përgjegjshëm dhe konstruktiv, të bashkërenduar edhe me politikën evropiane dhe atë amerikane, por dhe duke u konsultuar me përfaqësuesit e politikës së shteteve të Shqipërisë dhe Kosovës.
Veprimeve të duruara të BDI-së dhe personalisht të z Ali Ahmeti, ndaj politikës skeptike të Grujevskit dhe qëndrimit të opinionit maqedonas për besimin e ndërtimit të shtetit në Maqedoni duke u integruar në NATO dhe BE besoj se u ka ardhur fundi. Heshtjes, apo diskutimit të mbyllur të problemeve, që shfaqen çdo ditë, si në raportet ndëretnike, ashtu dhe për proceset integruese, të cilat nuk mundtë kuptohen pa plotësimin e standardeve, por kryesisht të ndërrimit të emrit, nuk mund tu shërbejnë më as mbajtjes së shtetit maqedonas, por as dhe interesave të shqiptarëve në Maqedoni.
Kësaj gjendje rrëshqitëse pa stabilitet duhet përgjigjur dhe duhet vepruar sa më shpejt. Shqiptarët nuk mund të kenë alternative përveç integrimit në NATO dhe BE, kur duket hapur se këtë nuk e dëshiron as politika dhe as opinioni maqedonas i cili duam apo nuk duam ne ka tapinë e shtetit dhe të drejtën për ta mbajtur apo shembur atë, të cilën e kanë shprehur që me pavarësimin pas shpërbërjes së Jugosllavisë së Titos, krijesë e së cilës ata janë.
I ndieri Kiro Gligorovi në atë kohë para komunistëve maqedonas pati thënë: “Të shpallim pavarësinë, e në se nuk mundim të bëhemi shtet, le të bashkohemi me Serbinë se për Bullgainë një pikë uji jemi mund të asimilohemi fare.
Mbas këtyre fjalëve nuk ke se çfarë të thuash më shumë. “Fshati që duket nuk do kallauz”
Foto: MEGALOMANA E POLITIKËS MAQEDONASE DHE SHQIPTARËT
Opinion
Dilemat e integrimit të Maqedonisë duket se po vërtetohen nga dita në ditë më së shumti edhe për ata, që i kanë besuar demagogjisë së politikanëve maqedonas, për integrimin në BE dhe futjen në NATO.
Dita e anulimit të Samiti i Ohri, dhe kur një grup intelektualësh maqedonas me një të ashtuquajtur “manifest” dolën hapur kundër integrimit në BE dha NATO si dhe kundër kërkesë për ndryshimin e emrit, duket se i vunë vulën demagogjisë maqedonase për proceset integruese, të cilat flasin për rrëshqitjen e Maqedonisë në një drejtim të pa kontrolluar dhe shumë absurd.
Deklarata e e presidentit Ivanov për dështimin e samitit, ishte një deklaratë shumë e stisur për veprimin e fqinjëve për mos përfshirjen e Kosovës në samit, gjë që fletë hapur për një megalomani të jashtëzakonshme, por dhe për një vasalitet mjeran ndaj serbëve,  me të cilën politikanët në Maqedoni treguan dhe një herë për një politikë të mbyllur dhe krejt të gënjeshtërt ndaj Kosovës dhe shqiptarëve.  
Këto veprime të njëpasnjëshme si dhe indiferenca e kryeministrit direkt mbas lëvizjeve të partnerit shqiptarë, BDI-së, në drejtim të çështjeve  të integrimit janë një shuplak për shqiptarët në Maqedoni të cilët nuk kanë alternativë tjetër përveç integrimit në BE dhe NATO.
Në këto kushte për BDI dhe për shqiptarëve në kuadrin e bashkëjetesës në këtë shtet duhet të ketë një reagim të përgjegjshëm dhe konstruktiv, të bashkërenduar edhe me politikën evropiane dhe atë amerikane, por dhe duke u konsultuar me  përfaqësuesit e politikës së shteteve të Shqipërisë dhe Kosovës. 
Veprimeve të duruara të BDI-së dhe personalisht të z Ali Ahmeti, ndaj politikës skeptike të Grujevskit dhe qëndrimit të opinionit maqedonas për besimin e ndërtimit të shtetit në Maqedoni duke u integruar në NATO dhe BE besoj se u ka ardhur fundi. Heshtjes, apo diskutimit të mbyllur të problemeve, që shfaqen çdo ditë, si në raportet ndëretnike, ashtu dhe për proceset integruese, të cilat nuk mundtë kuptohen pa plotësimin e standardeve, por kryesisht të ndërrimit të emrit, nuk mund tu shërbejnë më as mbajtjes së shtetit maqedonas, por as dhe interesave të shqiptarëve në Maqedoni.
Kësaj gjendje rrëshqitëse pa stabilitet duhet përgjigjur dhe duhet vepruar sa më shpejt. Shqiptarët nuk mund të kenë alternative përveç integrimit në NATO dhe BE, kur duket hapur se këtë nuk e dëshiron as politika dhe as opinioni maqedonas i cili duam apo nuk duam ne ka tapinë e shtetit dhe të drejtën për ta mbajtur apo shembur atë, të cilën e kanë shprehur që me pavarësimin pas shpërbërjes së Jugosllavisë së Titos, krijesë e së cilës ata janë. 
I ndieri Kiro Gligorovi në atë kohë para komunistëve maqedonas pati thënë: “Të shpallim pavarësinë, e në se nuk mundim të bëhemi shtet, le të bashkohemi me Serbinë se për Bullgainë një pikë uji jemi mund të asimilohemi fare. 
Mbas këtyre fjalëve nuk ke se çfarë të thuash më shumë. “Fshati që duket nuk do kallauz”

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close