Publikuar me datën: Mon, Sep 17th, 2012

Marrëveshje për Asistencë ndërmjet Kosovës dhe SHBA-së

Presidentja e Republikës së Kosovës Atifete Jahjaga dhe ambasadorja e SHBA në Republikën e Kosovës  Tracey Ann Jacobson  dhe Maureen A. Shauket, drejtore e Misionit të USAID-it, nënshkruan Marrëveshjen ndërshtetërore për Asistencë ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në fushën e zhvillimit ekonomik dhe punësimit të të rinjve, në sundim të ligjit, në forcimin e qeverisjes dhe institucioneve demokratike. Përkrahja konkrete financiare e qeverisë amerikane bëhet nëpërmjet USAID-it.

Marrëveshja e nënshkruar do të ofrojë mundësi më të mëdha për edukimin e të rinjve, si dhe do të përkrahë krijimin e Autoritetit për Mbështetje Kreditore, që do të ofrojë hua për bujqit në Kosovë, sidomos për gratë fermere.

Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga e ka vlerësuar marrëveshjen si një ndihmë konkrete dhe të vazhdueshme të SHBA-së për Kosovën në fushën e ekonomisë, të bujqësisë dhe të forcimit të institucioneve demokratike, në edukimin e të rinjve dhe hapjen e vendeve të reja të punës për ta.

Në fushën e lidershipit transformues, USAID-i do të ofrojë mundësitë për shkollim të lartë për të përkrahur krijimin dhe fuqizimin e kuadrove të reja kosovare. Misioni i USAID-it në Kosovë synon t’i realizojë këto qëllime duke ofruar bursa për shkollim në SHBA, punë praktike dhe shkëmbime universitare krahas objektivit të përcaktuar për zhvillim institucional.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close