Publikuar me datën: Sat, Jun 4th, 2011

Maqedonia nesër voton

Shkup, 4 qershor – Në Maqedoni sot është duke mbretëruar heshtje zgjedhore, ndërsa nesër do të zhvillohen zgjedhjet e parakohshme parlamentare.  Partitë, koalicionet dhe kandidatët e pavarur, që janë paraqitur për pjesëmarrje në zgjedhje, në 20 ditët e kaluara para elektoratit paraqitën programet dhe kandidatët e tyre dhe kërkuan besimin e qytetarëve. Të dielën procesi i votimit fillon në orën 07:00 dhe zgjat deri në orën 19:00.  Të drejtë vote kanë 1 821 122 votues, të cilët në 2 976 vendvotime do të mund të votojnë për 18 lista me 1 679 kandidatë.
Për herë të parë, tre nga 123 deputetë në Parlamentin e Maqedonisë do të zgjidhen nga diaspora.
Në tre njësitë zgjedhore jashtë vendit – Evropë dhe Afrikë, Amerikën Veriore dhe Jugore, Australi dhe Azi, janë parashtruar gjithsej 24 lista për kandidatë, për të cilët do të mund të deklarohen 7 258 shtetas të Maqedonisë që janë paraqitur për votim në përfaqësitë diplomatike dhe konsullore.
Votimi në disaporë do të mbahet sot.
Zgjedhjet parlamentare në Maqedoni do të ndiqen nga 7 830 vëzhgues të akredituar në Komisionin Shtetëror Zgjedhor, prej të cilëve 7 341 nga vendi dhe 489 të huaj.
Nga vëzhguesit e huaj më të numërt janë ata të OSBE/ODIHR-it 234, të Asamblesë Parlamentare të OSBE-së 47, të ambasadës së SHBA-së 39, delegacionit të Komisionit Evropian 20 dhe të Këshillit të Evropës 16, ndërsa vëzhgues të tyre do të kenë edhe ambasadat e Francës, Sllovenisë, Britanisë së Madhe, Rusisë, Çekisë, Austrisë, Turqisë, Kinës, Hungarisë, Kroacisë, Italisë dhe Sllovakisë në Shkup, të Komisioni Qendror Zgjedhor të Kosovës dhe Grupit Ndërkombëtar të Krizave

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close