Publikuar me datën: Sat, Dec 8th, 2012

Kultet fetare serbe i prijnë çështjes kombëtare edhe nëse organet shtetërore devijojnë!

Kohët e fundit debatet për Kosovën  po vijnë  gjithnjë duke ju afruar finales se kozmopolizmit     të prodhuar dhe të mbjellur nga qarqet serbe,  mbi  mitet  dhe historinë e rreme  monopoliste  dhe propaganduese , mbi Kosovën!  Nxiten situatën me shekuj të derdhet gjaku i shqiptarëve për tokat e veta.  Lind pyetja si   e bindi ky popullin e vet në këtë mënyrë  aq vandale dhe edhe të vdesin për tokën e huaj ? Nacionalizmi serb gjithnjë i   ka ushqyer me propagandë  antishqiptare  popullin  e vet,   duke e pasur  edhe   rolin e   kishës si zëdhënëse    për( fe e komb )nga elementet kryesore të mitologjisë kombëtare serbe. Ky mit është i lidhur me idenë e “mbi Kosovën ” dhe perceptohet në përgjithësi në një fare programi qe edhe humbjet e veta i mitizojnë si   rezultate,   duke i shfrytëzuar  edhe    baticat e zbaticat  negative a pozitive,  vetëm e vetëm të jenë në  shërbimin e popullit të vet,  rast konkret është evident deri në vetëflijim për kombin e vet, po edhe me pretendime për te huajën. Rasti i Martinoviqit në Gjilan  qe e futi shishen ne zorrën e trashë duke i akuzuar  shqiptaret se e dhunuan, ku  ekspertiza e ma vonshme e vërtetuan qe( ai  ja futi vetvetes, vetëm ta mbroj  interesin e kombit të vet ky rast ishte hiti i propagandës serbe disa vite  kundër shqiptareve  ? Historia   evidenton edhe shumë raste tjera si në  dhënien e gjitheçkafit për” atdhe  e shtet”, deri në luftën e fundit  qe shumë të ri  serb, nga Serbia erdhën në luftën e Kosovës ta pushtojnë dhe ta glaberojnë siç vepruan me tokat tona nga Nishi  e Leskovci me Sangjakun , çka do të thotë   në pretekstin e mbrojtjes se Serbisë  nga” terroristet shqiptar” ku edhe   i lanë eshtrat në Kosovë për tokën e huaj me synim t’ja bashkojnë Serbisë ,  ndërsa shqiptaret bëhen vegël e huaj  me i çliruar vendet e huaja  deri  sa veten e lënë  nën okupimin e huaj siç ndodhe këto ditë  me një grup mercenarësh shqiptar qe ne emër të sektit te tyre fetar vehabist   u rreshtuan në krah të rebelëve në Siri, ku luftojnë për çlirim nga regjimi i presidentit Bashar al-Assad  qe njeri me emrin Naman Demolli, u  vra në front,  merreni me mend deri ku kanë  shkuar  organizata  ekstremiste  shqiptaretë frymëzuara nga organizata  famëkeqe  ” Bashkohu”    e organizuar nga  vehabistet e Kosovës!

 Pas bisedave Thaqi -Dadiq,  Kisha serbe u shqetësua !?…

Vetvetiu   prap shkon mendja tek  kisha  serbe  me çka ,liberalizimi sado pak i zbutjes së tensionit nga organet shtetërore serbe pas bisedave Thaqi -Daqiq,  Kisha serbe u shqetësua per se tepërmi  !?… Ndërmjetësimi  i  BE-së sikur e egërsoj  “Kishën  Ortodokse” serbe ku i mblodhi  te gjitha forcat  e veta   me i tregua edhe një here   muskujt e saj  karshi shtetit serb kundër Kosovës! Kisha serbe,  ka kërkuar nga presidenti dhe kryeministri i Serbisë që të refuzojnë marrëveshjen për menaxhimin e integruar të kufijve me Kosovën dmth , nuk e pranojnë qe të ketë   kufi. Propozojnë  të jenë të lirë   serbet në  Republikën e Kosovës, “popull i dorës se parë”,  pa kushtëzime , pa dogana , me privilegje të veçanta    në Republikën e Kosovës se shpallur  si shtet në vete,  pa mundur ta menaxhojë atë pjesë të Kosovës  nga  gabimet    edhe të  lidershipit të pa disiplinuar në përfundimin e luftës së Kosovës .

UÇK-së të asaj kohe i hynë   në hak dhe ja prishen dorëzat  të gjithë    manipulantet  , abuzuesit  folkloristët  e petkut të uniformes së UÇK-se!

Këtu duhet të ndalem edhe tek forcat franceze qe kishin një miqësi me serbët  historikisht. Forcat franceze  i dhanë  një elkrticitet dhe e fryen  situatën  me një grusht serb në Veriun e Mitrovicës qe dalëngadalë  në propagandimin  dhe ndërkombëtarizimin   e tyre nacional arritën  qe ta mundin  lidershipin në Kosovën,  në paqë me gënjeshtra .Pas luftës e humben   kursin  politik mbas   kapitalit duke e harruar se në  çlirimin i Kosovës  nuk ishte  kufiri në  Mitrovicë, por atje ku ishte  dhe ku duhet me qenë edhe sot. Po edhe UÇK-së se asaj kohe i hynë   në hak dhe ja prishen dorëzat  të gjithë    manipulantet  , abuzuesit  folkloristët  e petkut të uniformes së UÇK-se! Në emrin e saj bënë të gjitha të zezat dhe krimet  e pa skrupullta  me qellim përfitimi  te kapitalit  me dhunë e zjarre   dhe qe një numër i madh i luftëtarëve të denjë sot sillen  rrugëve  pa veshmbathje  ushqim  e kushte .Çlirimtaret e vendit sot  abonohen  dhe keqpërdoren nga  faktorët  lokal, por edhe ata ndërkombëtar  siç ndodhi rasti  i Kleçkës i Fatmir Limajt dhe zotit Ramush Haradinaj qe  me forcën e argumentit dhe intelektin e tyre mbrojtën luftën e lavdishme te UÇK-së .Por  lind pyetja përse si zëra të vetmuar?

Kisha  serbe   duke  mos u pajtuar qe  të jenë Beogradi  si palë humbëse dhe për ti zbutur djerset e    Moskës për situatën në Kosovë kanë marre timonin   e ndërlidhur  (fe dhe komb)!

Pikërisht lirimi nga ndjekja e  mëtutjeshme    dhe lirimin nga akuzat për krime të luftës   stafin  politik të Beogradit  e  gjunjëzoj pran faktorëve  ndërkombëtar ,por  Kisha  serbe   duke  mos u pajtuar qe  të jenë Beogradi  si palë humbëse dhe për ti zbutur djerset  e    Moskës për situatën në Kosovë kanë marrë timonin   e ndërlidhur  (fe dhe komb) duke u munduar qe ti  lëshoj mesazhe dhe sugjerime  nga krerët e kishës qe  kanë prezantuar edhe planin tetë pikësh për zgjidhjen e problemit të Kosovës, i cili kërkon anulimin e kufijve dhe largimin e kampit amerikan Bondsteel në Kosove qe  edhe  ëndrrat e natës  kur i shohin  serbet   lidhur me amerikanët  dita e re  ju shkon mbrapsht  pa bereqet !

Në këtë dokument të tyre  sipas revistës “Nedeljnik” kërkohet nga shteti “që mos të jetë pjesëmarrës në vetëvrasjen e Serbisë”.“Nga qeveria dhe parlamenti aktual  serb presim që në vend të pranimit ‘të menaxhimit të integruar të kufijve’ të rishqyrtoi të gjitha marrëveshjet e qeverisë paraprake për ‘vendkalimet’ të cilat nuk janë ratifikuar në parlament”, thuhet në letrën e kishës drejtuar institucioneve serbe .Më tej kërkohet nga organet shtetërore që para bisedimeve të ardhshme – të kërkohet nga bashkësia ndërkombëtare garanci për kthimin e serbëve të zhvendosur, rindërtimin e shtëpive dhe miratimin e ligjit për restaurimin e pasurisë kishtare shoqërore në Kosovë a thua ku janë  kultet fetare shqiptare   për mbrojtjen e  interesit të Kosovës  . A thua ku janë  historianet tanë qe nuk i mbrojnë  kishat dhe objektet tona  qe kanë një histori  ma te gjatë se  kur erdhën serbët si  shërbëtor  dhe cergash të agallarëve tanë dhe stërgjyshe tanë . Ato gurëthemele   të atyre objekteve janë dhe ishin tonat, ndërtim i yni i mjeshtërve shqiptare  qe i skaliten me mjeshtri.   këtë temë  sadopak  e ka prekur  Isuf  Buxhovi qe  rralle ka ndodh qe akademia serbe të reagoj,  por kësaj here    reaguan kundër Buxhovit .Lind pyetja se ku janë  bajraktarët   dhe  Bashkësia Islame e Kosovës,  qe  me ndikimin e qarqeve te huaja e katandisen vendin ne  sekte të rrezikshme  antishqiptare.

Kisha serbe  po e ndihmon shtetin e vet  edhe në krizat ma të thella  qe u përballë ndonjëherë  shteti serb dhe politika e saj,  ndërsa  faktori  islamik shqiptar  dhe kutet tjera bashkë me disa  politikaj kosovar të  Kosovës  kanë mbetur  në   debate  për  fenë në Kosovë!

Me qindra protesta organizuan   duke u  shkarravitur  rrugëve të Kosovës, qe   shpesh u skuqen me gjakun e djemve dhe vajzave ma të mira  të Kosovës për ta çliruar atë nga okupatori serb  . A thau ku janë  ata   mjekrosh qe   nuk  u përballen kurrë me   kriminalitetin e Serbisë qe e zhvillon  kundër Kosovës? Lind pyetja  a nuk  kemi na shtete qe ti paraprij  Qeverisë e keqe e mire ajo qe është ,  ne interesin kombëtar. Një krahasim kronologjik  Kisha serbe  po e ndihmon shtetin e vet  edhe në krizat ma të thella  qe u përballë ndonjëherë  shteti serb dhe politika e saj,  ndërsa  faktori  islamik shqiptar i  Kosovës  dhe kultet   tjera me  disa politikaj  kanë mbetur  në   debate  për  fenë në Kosovë, sidomos debatet aktuale me nofka anonime në portale shqiptare, ku gjuha e urrejtjes është shumë më e shpeshtë se argumentet racionale, ka shumë akuza, sharje, shpifje, kërcënime, anatema dhe mallkime të shpeshta që të dy taborët debutuese i përsërisin si ato krishtere po edhe ato islame .Ku është  kisha shqiptare qe nuk  elaboron interesin  e çështjes kombëtare   si ajo  në Kosovës,në Shqipëri dhe në  Amerikë?Ku janë e akademikët tanë qe shpesh bëhen folkloristë   fryerje zjarri  në  përçarjen e  shoqërisë shqiptare  dhe nuk janë të zotë dy  rreshta me i bërë kryq për Kosovën dhe atdheun tonë të shtrenjtë,   në rrezik të zvogëlimit nga  apetiti  serbe !?…

Nga :Asllan Dibrani

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close