Publikuar me datën: Tue, Jan 10th, 2012

Kosova pranon fusnotën, jo edhe 1244-shin

Prishtinë, 10 janar – Kosova gjatë prezantimeve të veta në nisma regjionale e ndërkombëtare do të mbajë emrin e vet, por nën të do të ketë një fusnotë, e cila do të duhej të jetë e dakorduar në raundin e ardhshëm të dialogut me Serbinë.

Por, është pikërisht përmbajtja e kësaj fusnote ajo që duket se e ka bllokuar raundin e radhës të dialogut, i kanë thënë “Kohës Ditore burime ndërkombëtare.

Lehtësuesi Robert Cooper dhe shtetet mbështetëse të dialogut në Bruksel po kërkojnë me ngulm që Kosova dhe Serbia që në raundin e ardhshëm të merren vesh për formulën që do të mundësonte përfaqësimin e Kosovës në nisma rajonale e ndërkombëtare pa u penguar nga Serbia.

Qeveria e Kosovës, sipas burimeve ndërkombëtare, është pajtuar në parim që Kosova të përfaqësohet me emrin e saj dhe më një fusnotë ku do të shkruhej se “nuk ka paragjykime të qëndrimit të shteteve ndaj statusit”, por Serbia nuk po bën kurrfarë kompromisi. Sipas të njëjtit burim, pala serbe vazhdon që të insistojë që fusnota të mbaj përshkrimin “Sipas Rezolutës 1244 të KS të OKB-së”.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close