Publikuar me datën: Fri, May 4th, 2012

Kosova me Task Forcës edhe për integrime evropiane

Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi tha se agjenda e integrimit të Kosovës në Bashkimin Evropian këtë vit ka shënuar një arritje pozitive dhe konkrete. Këto komente, Thaçi i bëri në takimin e njëmbëdhjetë të Këshillit Ministror për Integrime Evropiane, me ç’rast theksoi se lansimi i studimit të fizibilitetit dhe fillimi i dialogut për liberalizimin e vizave, hapin një etapë të re në marrëdhëniet mes shtetit të Kosovës dhe BE-së.

Për Qeverinë e Kosovës nuk ka agjendë më të rëndësishme sesa agjenda evropiane, tha kryeministri Hashim Thaçi në takimin e njëmbëdhjetë të Këshillit Ministror për Integrime Evropiane, në të cilin kërkoi nga secili institucion vartës i ekzekutivit, që t’i përkushtohet totalisht kësaj agjende. Thaçi tha se pret rezultate konkrete në përmbushjen e kritereve që kërkohet për këtë agjendë.

Qëllimi i takimit të sotëm është për të avancuar koordinimin dhe për të bërë monitorimin e arritjeve tona si qeveri. njëkohësisht edhe për të përcaktuar obligimet për javët dhe muajt në vijim, tha kryeministri.

Takimi i Këshillit Ministror për Integrime Evropiane vjen vetëm një ditë pas formimit të Task Forcës për integrime evropiane. Thaçi tha se ky është një mekanizëm praktik i cili pritet të sigurojë përfaqësimin e gjithë spektrit politik, akademik dhe të biznesit në procesin integrues. Në krye të këtij mekanizmi është caktuar ministrja Vlora Çitaku.

Kryeministri Thaçi ndërkohë përshëndeti vlerësimin e Freedom House për progresin e arritur për mediat e lira në Republikën e Kosovës, duke thënë se Qeveria edhe në të ardhmen do të jetë partner me mediat.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close