Publikuar me datën: Wed, Nov 7th, 2012

Komunikatë e Levizjes se Re Demokristiane te Kosovës

Komunikatë e Levizjes se Re Demokristiane te Kosovës

LRD – Zyra për informim publik Blerina Leka – zëdhënese e LRD-Prishtinë, 7. 11. 2012

 

Lëvizja e Re Demokristiane, me kujdes është duke përcjellë zhvillimet dhe gjendjen e krijuar në Kosovë, dhe bënë thirrje presidentes z Atifete Jahjaga, kryeministrit z Hashim Thaçi, dhe të gjitha Institucioneve vendimmarrëse të Kosovës që rezervimet në parlamentin e Kosovës për komunitetin malazez të jenë reciproke, nuk pajtojmë të rezervohen vende për malazez në parlamentin e Kosovës deri sa dihet se shteti malazez nuk ua jep ketë të drejte shqiptarëve në Mal te Zi.

Deklarata e ministrit të jashtëm z Enever Hoxhaj se; “Kosova dhe Serbia te jenë në OKB sipas modelit Gjermani me Gjermani në kohen para bashkimit të shteteve gjermane”, është i gabuar dhe nuk përkon me synimet e popullit të Kosovës, modeli Gjermani – Gjermani pranë OKB-së nuk duhet të jenë me Serbinë por me shtetin amë – Shqipërinë, sepse, Kosova asgjë nuk ka të përbashkët me shtetin serb pos kujtesës së hidhur – robërinë dhe të këqijave qe naj sjelli Serbia gjatë shekujve. Orientimet dhe modelet e politikës së Kosovës duhet të jenë drejt Shqipërisë e jo Serbisë.

Pavarësisht se disa subjekte politike u ndikuan nga interesi dhe egoja e tyre për pushtet, ato për interesa të përfitimeve u pajtuan për bisedime me Serbinë, Lëvizja e Re Demokristiane, e vetëdijshme dhe me vendosmëri e përsëritë qëndrimin se këto bisedime nuk janë në interes të Kosovës dhe është politikë e gabuar. Ne nuk këna çka te bisedojmë me Serbinë derisa asnjë marrëveshje e arritur më parë nuk është realizuar, pos asaj, Kushtetuta e Serbisë e sheh Kosovën si territor dhe pjesë të veten dhe nuk njeh asnjë Institucion te Kosovës. Prandaj, shtrohet pyetja si të bisedohet me at shtet?! Këto bisedime nuk i sjellin Kosovës asnjë të mirë pos që favorizojnë politikat serbe.

 

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close