Publikuar me datën: Thu, Dec 27th, 2012

Komunikatë e Lëvizjes se Re Demokristiane

LRD

LRD – Zyra për informim publik
Blerina M Leka – zëdhënëse

Lëvizja e Re Demokristiane, kërkon të respektohet Kushtetuta e Republikës së Kosovës të cilën LRD-ja mendon se po e shkel presidntja e vendit.
Emërtimi i deputetit të AAK-së z Blerim Shalës si koordinator në bisedime me Serbinë, nga presidentja e vendit z Atifete Jahjaga, LRD-ja mendon dhe vlerëson si shkelje të aktit më të lartë politike dhe juridike në vend. Prandaj, ne bëjmë thirrje deputetve të opozitës që të tubohen nënshkrimet e nevojshme të cilat parashihen me ligj, dhe rasti të paraqitet ne gjykatën Kushtetuese qe kushtetuesja ta shyrtoj nëse presidentja ka bë emërtim të jashtëligjshëm dhe anti kushtetues.
Lëvizja e Re Demokristiane, është kundër ndryshimit të historisë së popullit që vuajti 500 vite robëri. LRD-ja përkrah ndryshimin e fjalorit i cili mund nxit urrejtje ndaj cilit do popull që mund të jetë prezent në tekstet shkollore para universitare, por është kundër ndryshimeve të fakteve historike. Për ne është shqetësues fakti se Ministria e Arsimit ka qenë tejet JO transparente gjatë gjithë këtij procesi dhe emrat e anëtarëve të komisionit të ngritur nga ministri Buja nuk janë bërë publik asnjëherë. Ndërsa në anën tjetër, Ambasada turke në Kosovë ka qenë në kontakte të vazhdueshëm me anëtarët e komisionit, madje atyre ua ka aranzhuar edhe një vizitë në Ankara, në Institutin që merret me hartimin e teksteve shkollore dhe kurrikulave.
Fakti se gjatë tërë këtij procesi janë injoruar tërësisht institucionet kompetente të Republikës së Kosovës; si Departament i Historisë i Universitetit të Prishtinës, Instituti i Historisë dhe Instituti Albanologjik, tregon qartë se ndryshimet janë bërë për interesa të ngushta politike. Ndryshimi i historisë mund të bëhet vetëm nga historianët dhe vetëm atëherë kur kemi fakte të reja historike.
Logjika të tilla të ndryshimit të teksteve shkollore për interesa politike, na bëjnë shumë dëme neve si shoqëri, dhe nuk duhet të befasohemi shumë kur pas disa vitesh edhe për luftën e fundit në Kosovë, ta mësojnë fëmijët tanë në tekstet para universitare të Historisë vetëm si konflikt të armatosur, e për me keq regjimin e Molosheviçit si një administratë që ka bërë investime dhe jo si një regjim që ka bërë dhunë dhe terror në Kosovë siç dëshmojnë edhe faktet Historike.

Prishtinë, 27.12.2012

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close