Publikuar me datën: Tue, Dec 27th, 2011

Komuna serbe e Suharekës dhe e Podujevës -në Graçanicë!

Beograd, 27 dhjetor 2011 – Nën patronazhin e Republikës së Serbisë, në Kosovë ekzistojnë 29 vetëqeverisje lokale, Gjykata themelore dhe e Lartë me seli në veri të Mitrovicës, drejtoritë policore të dislokuara në Kralevë, Vërnjaçka Banjë, Nish…

Në listën e rrogave të të gjitha institucioneve shtetërore të Serbisë në Kosovë, që nënkuptojnë administratën shtetërore, ndërmarrjet publike dhe organet e tjera, gjenden rreth 22 mijë njerëz, nga të cilët gjysma nuk punon dhe nuk jeton në Kosovë, ka thënë për gazetën “Danas” sekretari i shtetit në Ministrinë për Kosovën në qeverinë serbe Oliver Ivanoviq.

Sipas tij, pothuajse çdo ministri në qeverinë e Serbisë ka repartin e vet në Kosovë. “Nuk mund të thuhet se këto institucione janë paralele, por të vetmet në të cilat serbët mund të mbështeten dhe të cilat i mbajnë në jetë. Nëse popullsia serbe do t’u drejtohej vetëm institucioneve të Kosovës, për ta “nuk do të kishte jetë”, thotë Ivanoviq.

Ndërkaq, Goran Bogdanoviq, ministër për Kosovën në qeverinë serbe, thotë se asnjë komunë në territorin e Kosovës më nuk është zhvendosur në Serbi. Por, sipas tij, ato komuna, si Podujeva apo Suhareka, të cilat nuk kanë mundur të kthehen në ato qytete, i kanë zyrat e tyre në Graçanicë ose në vende të tjera me popullsi serbe.

Por gazeta “Danas” thotë se nuk është e mundur të dihet se sa fonde nga buxheti shkon për vetëqeverisjne lokale si dhe çfarë janë shpenzimet e Ministrisë së Drejtësisë në Kosovë.

Por Dushan Janjiq, drejtor i Forumit për marrëdhënie Etnike, thekson se para tri vjetësh për funksonimin e institucioneve paralele në Kosovë janë ndarë rreth 150 milionë euro, ndërsa gjysma e tyre që marrin “shtesën për Kosovën” atje nuk jeton dhe nuk punon.”

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close