Publikuar me datën: Wed, May 25th, 2011

KOMBI SHQIPTAR NUK NJEH KUFINJ SHTETËROR NDËRSHQIPTAR, PO VEÇ KUFINJT ETNIK BALLKANIK !

Nga;Lek Mrijaj


Njohjet, e Bisedat ndërshqiptare që bëhen përditë, duke u paraqiturrreth dy gjoja etninomeve të reja: shqiptar e kosovar, duhet të marrinfund dhe nuk kanë pse keqpërdorin vetveten, vet shqiptarët: ”jamshqiptar nga Shqipëria, e kosovar nga Kosova” – shqiptar e kosovar,janë dy terma të papajtueshme me identitetin kombëtar shqiptar. Nukmund të jenë dy shqiptar, njeri shqiptar e tjetri – kosovar! Termikosovar është vetëm term juridik shtetëror, ashtu sikur termi -albanas, albaner, albanian, për shtetasit albanas. Ndërkombëtarisht, shqiptarët e dy shteteve Albania e Kosova, njihen:albanian, albaner, albanaise, albaneze, pra të gjithë shqiptarët, quhenmë këtë identitet nacional-kombëtar dhe nuk ka pse të ndërthuretndërkombëtarisht, asnjë shqiptar, gjoja e ndien veten ma superiorbotërisht, për një identitet shtetëror, që tjetri zyrtarisht, nëlegjislativin ndërkombëtar nuk e ka, kur të gjithë shqiptarët quhenbotërisht: shqiptar nga Albania, shqiptar nga Kosova, kurse përkatësitëe vërteta, të drejta të shqiptarëve, që ende janë nën nënshtetësitëtjera, duhet të njihen, si shqiptar nën ato shtete, pëekatësisht nën tëcilat edhe jetojnë, e jo me fjalën (nga), por më fjalën (nën) -shqiptar nën Malin e Zi, shqiptar nën Serbinë, shqiptar nën fyrom-irjm(Maqedonia), shqiptar nën Greqinë – ngase nuk ka shqiptar nga Serbia,as nga mali i Zi, as nga Maqedonia, as nga Greqia – por ka shqiptar,nën ato shtete, shqiptar nën ato rregullime shtetërore, me atonënshtetësira!
Ndërshqiptarisht, të gjithë shqiptarët, janëkombëtarisht – shqiptar, që nuk njohin kufinj kombëtar, ndërshqiptarë,por vetëm kufinj shtetëror e nënshtetëror, ashtu sikur shkoi rrjedha ehistorisë ma të re, apo të Historisë të Sotme Shqiptare, që gradualishtecën deri në ribashkimin kombëtar shqiptar!
Kombëtarisht, të gjithë shqiptarët kanë vetëm një identitet kombëtar – shqiptar,shtetasit e ardhëm të ribashkimit të Shqipërisë Etnike, si shtete tëribashkuara shqiptare, në një shtet nacional-kombëtar, krejt kah janëtokat shqiptare ballkanike – një komb – një shtet shqiptar ballkanik, iBallkanit illirik!

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close