Publikuar me datën: Tue, Jan 22nd, 2013

Këshilli i Evropës, hapi i parë konkret drejt pranimit të Kosovës

Pas një debati  dy-orësh, Këshilli i Evropës e ka miratuar një Rezolutë që e ka për rekomandim kryesor vënien e kontakteve direkte ndërmjet Këshillit të Evropës dhe Kosovës, që është hapi i parë drejt pranimit të shtetit në këtë organizatë. Votat kanë qenë në raport 115-11, raporton gazetari i KTV-së në Strasbuorg, Xhemajl Rexha.
Rezoluta erdhi si pjesë e raportit të deputetit suedez, Björn von Sydoë, që propozoi se është koha e fundit që Kosova të përfitojë më shumë nga programet për të drejtat e njeriut të kësaj organizate. Në raport Sydow sheh si problem moszbatimin e ligjeve që kanë të bëjnë me të drejtat e njeriut, shpreh shqetësim për mosluftimin e mjaftueshëm të krimit të organizuar e korrupsionit si dhe për lirinë e medies.

Para se të japë rekomandimet e tij, e të flasë për disa përparime Sydow ka thënë se Kosova është vend i lodhur, me gjysmën e popullatës të papunë, dhe me korrupsionin e shtrirë kudo. Shumica e folësve i kanë dhënë përkrahje Kosovës dhe zhvillimeve në të, duke kërkuar më shumë angazhim në disa fusha. Serbia ka kërcënuar me lëkundje të dialogut me Kosovën, nëse shkohet përpara me planin për afrimin e Prishtinës tek një anëtarësim i mundshëm në Këshillin e Evropës. Vetëm përfaqësuesi i Rusisë, dhe një e Greqisë kanë përkrahur Serbinë në kërkesën e saj për të ndaluar këtë hap.

Përkrahjen më të fortë Kosovës  i kanë dhënë përfaqësues të Gjermanisë, Francës e Turqisë, kurse Ermira Mehmeti – Devaja e BDI-së në Maqedoni ka qenë e vetmja që ka ngritur çështjen e tensioneve në Preshevë.

Nga anash debatin e kanë dëgjuar deputetët e Kuvendit, Hydajet Hyseni dhe Vjosa Osmani, që kanë marrë pjesë në një sesion të mbyllur me Komitetin për Politikë të Jashtme dhe Demokraci, që edhe e ka prezantuar Rezolutën

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close