Publikuar me datën: Fri, Apr 20th, 2012

Kalojnë ligjet për Hoçën dhe Qendrën e Prizrenit

Deputetet e Kuvendit të Kosovës kanë miratuar ligjin për Hoçen e Madhe pas shumë kundërshtimeve dhe pakënaqësive. Shumica e amendamenteve të propozuara nga Komisioni Funksional nuk kanë kaluar derisa qeveria është tërhequr nga propozimet e saja të fundit duke i kthyer në funksion ato të fillimit. Ligji në formën siç ka kaluar për opozitën por edhe për disa deputet të pozitës është antikushtetues. Vazhdimisht vërejtje kanë pasur anëtaret e Komisionit por që ato nuk u morën Gjatë shqyrtimit të ligjit dhe të amendamenteve u ngiten shqetësime nga deputetet të cilët kishin në duart e veta amendamentet ku pas secilit në kllapa ishte shkuar se si duhet votuar,  për  dhe kundër. Kjo u quajt ofenduese dhe u mërkura që të dihet autori i saj. Ndërkohë deputetet e lëvizjes Vetëvendosje  kanë lëshuar seancën në shenjë revolte ndaj miratimit të këtij ligji të cilin e quajtën totalisht antikushtetues dhe të keq. Ndërkohë ka kaluar edhe ligji për Qendrën Historike të Prizrenit i cili po ashtu u kundërshtua nga opozita por edhe nga deputet të pozitës. Megjithatë amendamenti i Komisionit Funksional që ka të bëjë me përbërjen e Këshillit nuk kaloi dhe u miratua ai i qeverisë.  Deputetet kanë votuar edhe Kodin Penal të Kosovës për të cilin po ashtu pati reagime posaçërisht lidhur me amendamentin e pestë, i cili ka të bëjë me burimet e medieve.  Ndërkaq  në fillim të seancës, partitë opozitare, kanë reaguar për ndërprerjen e transmetimit të seancës së djeshme plenare pas fjalimit të kryeministrit duke e quajtur këtë censurë.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close