Publikuar me datën: Fri, Nov 9th, 2012

intervista e te shtundes Musa Jupolli ne radio zeri i mitrovices

Musa Jupolli u lind më 07/06/1955 në fshatin Shajkofc( Alban) të Podujevës .
Ka kryer studimet Gjuhë dhe Letëesi shqipe në Universitetin e Prishtinës.
Që i ri filloi të shkruaj poezi, të cilat i botoi kryesisht në Zërin e Rinisë dhe në Flaka e Vêllazërimit.
Që nga viti 1984 jeton dhe vepron në Francë. Atje vazhdoi aktivitetin e tij për çështjën kombëtare, ku edhe themeloi Shoqatën ALBAKOS, e para shoqatë shqiptare në FIDH. Pati takime të dendura me aktivistë , ideolog e politikanë të ndryshëm deri në nivelin më të lartë dhe kudo e shtroi çështjën e Kosovës dhe të shqiptarëve. Më 1985 takohet me Ibrahim Rugovën nä Paris dhe qysh atëherë bisedoi për çështjen e njohjes ndëkombëtare të Kosovës dhe pavarësinë e saj .
Mban shumë takime dhe konferenca në Francë, Belgjikë, Danimarkë, Itali, e gjetiu, ku flet pë çështjen e Kosovës dhe për kulturën shqiptare.
Që nga viti 1986 njihet me Ismail Kadare dhe botoi intervistën e parë të tij mbasi mori azil politik në Francë, si dhe shumë intervista e shkrime tjera, që i botoi në shtypin shqiptar dhe françeez.
Është takuar tri herë me Jacques Chirac, atëherë President i Francës, për Të biseduar për Kosovën.
Në vitin 1999 kthehet për vizitë në Kosovë dhe ishte mysafir i Bernard Kushnerit, që njihet me të që nga viti 1988.
është themelues i Comité KOsova , në Revistën e intelektualëve françez ESPRIT në vitin 1990 me Antoin Garapon (Magjistratura Françeze si dhe Drejtorin e kësj revista , filozofin Olivier Mongin.

Më 2001 ka botuar librin ” LE Gardien de Chevaux” Paris
Më 2002 nxjerr cikël poezie “Voix d’ Encre”
Më 2008 botoi romanin ” Sytë e tu kanë ngjyrën e të gjitha luleve” , Faik Konica , Prishtinë
Më 2009 botoi librin publicistik DITAR, Faik Konica, Prishtinë
Më 2010 botoi romanin ‘ 99 , Faik Konica, Prishtinë
Më 2011, botoi librin me poezi ” Kosovë p(R)ozë e gjatë…Faik Konica, Prishtinë
Mê 2012 botoi librin me poezi ” Poemë n’ Udhëtim” , Rugova Art, Prishtinë!

Jeton dhe vepron në Paris !
Musa Jupolli

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close