Publikuar me datën: Sun, May 6th, 2012

Goditet reforma kushtetuese

Katër partitë parlamentare: PDK-ja, LDK-ja, AKR-ja dhe AAK-ja e kanë zhvleftësuar pakon me ndryshime kushtetuese të përgatitur nga Komisioni ad hoc parlamentar dhe në vend të saj kanë dërguar në Gjykatën Kushtetuese një pako me amendamente të reja.

“Koha Ditore” ka siguruar informacione se ndërhyrja në procesin e reformës kushtetuese është bërë pas një takimi që kryetari i PDK-së,  Hashim Thaçi, e ka zhvilluar të enjten me Isa Mustafën e LDK-së, Ibrahim Gashin e AKR-së dhe Blerim Shalën e AAK-së.

Në atë takim, kjo katërshe ka nxjerrë përfundimin se pakoja e Komisionit Kushtetues nuk e pasqyron vullnetin e partive dhe të grupeve të tyre parlamentare dhe si e tillë duhet të zëvendësohet me një “pako të rishikuar”.

Faktikisht, 80 % e anëtarëve të Komisionit Kushtetues janë anëtarë të këtyre katër subjekteve parlamentare dhe asnjëherë ata nuk kanë hartuar amendamente pa i marrë paraprakisht pëlqimet nga lidershipët e tyre partiakë.

Burime të gazetës kanë deklaruar se zëvendësimi i pakove kushtetuese më tepër është bërë me qëllim që të zvarritet koha për organizimin e zgjedhjeve presidenciale.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close