Publikuar me datën: Thu, Apr 10th, 2014

Fjala e deputetes Xhevahire Izmaku ne Kuvendin e Kosoves

Ligji per te cilin jam krenare qe kam pasur fatin ta votoje, eshte ligji per veteranet e UCK-se!

Fjala ime ne Kuvend;

Projektligji per veteranet e Ushtrise Clirimtare te Kosoves… Te nderuar kolege deputet, te nderuar veterane te UCK, te nderuar kolege deputet dhe deputete veterane te UCK-se, Projektligji për Veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës qe sot po e diskutojme ne kete Kuvend, eshte vula me e mire ne përcaktimin e te drejtave dhe beneficioneve me ligj per kete kategori te nderuar te shoqerise. Me lejoni te shpreh urimet e mia per te gjithe Ju veterane qe sot keni syte nga ky Kuvend, qe sot me kete miratim, ne do te vendosim kornizen ligjore, e cila parasheh statusin dhe të drejtat e dëshmorëve, invalidëve, veteranëve, pjesëtarëve të UÇK-së, viktimave civile dhe familjeve të tyre. Ne na bene me komod fakti qe ky propozim është konsultuar dhe aprovuar edhe nga Shoqata e Veteraneve të UÇK-së. Qëllimi i ketij ligji është përcaktimi i të drejtave dhe beneficioneve të veteranëve të UÇK dhe anëtarëve të ngushtë të familjeve të tyre, si dhe procedurat administrative për realizimin e këtyre të drejtave në beneficione të përcaktuara me këtë ligj”. Ne si deputet, inkurajojme komisionin qeveritare per pune azhure dhe te sakte ne perpilimin e listave te ketyre njerezve, qe per cliririmin e ketij vendi, hyne ne nje lufte te pabarabarte, pa menduar per jeten e tyre, per familjet e tyre, nese do t’i shihnin tutje ne jete. Secili nga ne deputete, keto dite ka menduar dhe ka takuar keta njerez te cilet e kane kerkuar vazhdimisht te drejten e tyre me ligj. Njerit nga ta veterane ne pyetjen time se si eshte ndjesia juaj tani per kete projektligj, veterani i UCK me thot; „kur kemi hy ne lufte, kush se ka mendu qe vie dita ta jetojme kete periudhe, e as qe kemi mendu tek privilegjet. Por, ky akt eshte me se paku privilegj, eshte obligimi yne institucional e moral ndaj veteraneve. Pra, u kemi borgj veteraneve te gjithe si shoqeri, dhe sot po hapet faqe e re e ndritshme e mirenjohjes dhe obligimeve qe institucionet shtetrore po kryjne ndaj veteraneve te UCK. Ndihem mire qe kam mundesine te jap kontributin tim, bashke me koleget tjere deputet, sot duke dhene voten per, per t’i vu bazen ligjore, te drejtes dhe beneficioneve te percaktuara me ligj, per here te pare ne Republiken e Kosoves. Respekti dhe falenderimi im si depuetete e ketij kuvendi shkon per te gjithe veteranet e UCK, per sakrificen e tyre per kete liri dhe shtetsi, ndersa nderim i perjetshem per veteranet te cilet perjetuan lirine por nuk priten pavarsine dhe nuk arriten sot te shohin miratimin e ketij ligji.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close