Publikuar me datën: Wed, Jun 16th, 2010

Feith u sugjeron të hetuarve të japin dorëheqje

Prishtinë, 16 qershor – Mbikëqyrësi i pavarësisë dhe njeriu që në Kosovë përfaqëson edhe Bashkimin Evropian, Pieter Feith, nuk ka asnjë dyshim se hetimet që po i bën EULEX-i do të sjellin rezultate. Ky zyrtar evropian nuk dëshiron as që ta imagjinojë situatën që do të krijohej, nëse pas gjithë këtyre hetimeve në rastin Limaj del që EULEX-i nuk ka pasur prova dhe se hetimet kanë qenë të pabazuara.
“Do të vijë një moment kur prokurori do t`i japë gjykatës të gjitha provat që i ka, dhe atëherë qytetarët e Kosovës do të informohen se cilat krime apo keqpërdorime janë bërë”, ka thënë Feith.
Në një intervistë për “Kohën Ditore”, ai ka thënë se në demokracitë perëndimore “ekziston një traditë, që kur një zyrtar të jetë nën hetime apo të ngrehet ndonjë aktakuzë ndaj tij, ai të japë dorëheqje”. Megjithatë, sipas Feith, i takon kryeministrit që të zgjedhë se me kë do të punojë.
Në intervistën e tij Feith nuk ka kursyer lëvdatat për qasjen e Qeverisë në luftën ndaj korrupsionit, duke thënë se “kryeministri e di që kjo është një çështje që duhet adresuar dhe përfunduar”.
Diplomati holandez pranon se i ka pëlqyer shumë fjalimi i kryeministrit me tetë qershor, ndërkaq përsërit se ka tej mase besim në profesionalizmin e EULEX-it.
Feith për herë të parë shpjegon përpjekjet e BE-së për një rol në bisedimet e mundshme teknike mes Prishtinës dhe Beogradit, pas opinionit të GJND-së. Detajet e këtij angazhimi të BE-së, sipas Feith, do t`i tregojë vetë zëvendëspresidentja e BE-së, Ashton.
“Ajo që mund të them është se BE-ja, dhe kjo është në përgjegjësinë e nënpresidentes baroneshës Ashton, do të donte shumë që dalja e opinionit të përcillej nga një dialog. Kjo do të bëhet në baza vullnetare, do të ketë konsultime dhe është e rëndësishme që ne të gjejmë në Beograd dhe Prishtinë një atitudë konstruktive”, ka thënë Feith.
Bisedimet sipas mbikëqyrësit të pavarësisë, do të hapin edhe nevojën për një konsensus mbarëkombëtar në Kosovë, i cili ndoshta do të duhej të bëhej edhe nëpërmjet ndonjë mekanizmi.
“Mendoj se nuk duhet të lidhet një gjë e tillë me luftën kundër korrupsionit, por besoj se ka nevojë për një konsensus të gjerë mbarëkombëtar kur të vijë tek çështjet kombëtare. Në këso raste, politika, njerëzit, mediet dhe opozita marrin parasysh qëllimet e përbashkëta afatgjate të kombit. Po e them këtë në kontekst të asaj që mund të na presë në të ardhmen, pra mundësisë që të hyjmë nën një fazë ku nga konfrontimi mes Beogradit dhe Prishtinës kalojmë në një dialog konstruktiv”, ka thënë Feith,
Sipas tij, nuk është me rëndësi mënyra se si do të bëhej ky konsultim, por duhet që të ekzistojë iniciativa.
Feith në intervistën e tij flet edhe për mbijetesën e strategjisë për veriun, mospersonalizimin e luftës kundër korrupsionit, dhe kërkesën e tij të mëhershme për shkarkimin e ministrit Limaj (më gjerësisht në numrin e sotshëm të “Kohës Ditore”).

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close