Publikuar me datën: Fri, Feb 5th, 2010

Facebook “shteti” i tretë më i madh në botë

Ndërkohë që numri i njerëzve që aplikojnë në faqet shoqërore të internetit si Facebook, Myspace e Twitter rritet, vazhdojnë edhe diskutimet në lidhje me humbjen e vendit të punës shkaktuar nga këta faktorë. Në një dosje të përgatitur nga revista “The Economist”, theksohet se nëse do të ekzistonte një shtet me 350 milionë përdorues të Facebookut, ai do të ishte shteti i tretë më i populluar në botë pas Kinës dhe Indisë. Në numrin e fundit të revistës angleze “The Economist” është publikuar një dosje lidhur me faqet shoqërore të internetit si Facebook, Myspace, Twitter e të tjera. Duke shënuar se këto faqe po ndryshojnë mënyrën e komunikimit, të punës dhe të luajturit mes njerëzve, theksohet se të ardhurat e sektorit të rrjetit të komunikimit social në Amerikë kanë arritur në 1,2 miliard dollarë dhe në vitin e fundit janë rritur me 4 për qind. Sipas të dhënave të kompanisë Nielsen, të publikuara në dosje, mesatarja e orëve të harxhuara në ditë në faqet sociale të internetit është gjashtë, ndërsa australianët zënë vendin e parë me 7 orë. Ndërkohë në vendet e para janë anglezët me 6 orë e gjysmë, italianët dhe amerikanët me 6 orë dhe verikoreanët me 5,5 orë. Nga ana tjetër në vendet e punës të faqeve sociale vazhdon diskutimi i zjarrtë rreth ndikimit të tyre në humbjen e vendit të punës. Sipas kompanisë së Shkencave Teknologjike Morse, përdorimi i faqeve sociale gjatë orarit të punës në Angli bëhet shkak për humbjen e 1,4 miliard dollarëve. Ndërsa sipas grupit studiues amerikan Nucleus Research, nëse kompanitë do të ndalojnë përdorimin e Facebookut atëherë produktiviteti llogaritet të rritet me 1,5 për qind.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close