Publikuar me datën: Sun, Jun 26th, 2011

Edhe sivjet patrullime të përbashkëta Shqipëri-Kosovë

Kukës, 26 qershor – Rreth dy javë më parë Policia e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë kanë nënshkruar në Tiranë  marrëveshje Bashkëpunimi me të cilën policia e Kosovës edhe sivjet përfshihet në patrullime të përbashkëta në Shqipëri gjatë sezonit turistik. Marrëveshja është nënshkruar nga drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës Reshat Maliqi dhe ai i Policisë së Shqipërisë Hysni Burgaj .Të dy nënshkruesit kanë potencuar se marrëveshja ndërlidhet me sezonin turistik qershor – shtator kur ka një rritje të ndjeshme të numrit të shtetasve nga Kosova që shkojnë për pushime në zonat turistike të Shqipërisë dhe ka një shtim të qarkullimit të automjeteve për në Shqipëri.Nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit parasheh shërbime të përbashkëta të policisë së shtetit shqiptar dhe Policisë së Kosovës, në akset kryesore rrugore të Republikës së Shqipërisë, përgjatë sezonës verore. Marrëveshja ka për qellim, vendosjen e bashkëpunimit konkret në fushën e parandalimit të kundërvajtjeve administrative për rritjen e efikasitetit të luftës ndaj humbjes së jetëve njerëzore në aksidentet rrugore dhe zbatimin me rigorozitet të legjislacionit rrugor, për krijimin e një ambienti më të sigurt për të gjithë qytetarët dhe përdoruesit e rrugës, që qarkullojnë në akset rrugore që lidhin dy vendet. Një marrëveshje e tillë ka ekzistuar edhe verën e kaluar.

Drejtoria e Policisë  së Shtetit në Shqipëri ka menjanuar policinë e Kukesit në patrullimet e sivjetshme  përbashkëta në mes Shqipërisë e Kosovës gjatë sezonit turistik. Njesia Rajonale e Policisë së Qarkullimt Rrugor të Kukesit ka në juridiksionin e saj rrugën që nga Morini deri në tunelin e Kalimashit, por gjatë kësaj vere, policë dhe oficerë të kësaj njesie nuk do të kenë të drejtë të dalin në autostradë. Kjo detyrë i është ngarkuar Njësisë Rajonale të Policisë së Lezhës.

Në segmetin Morin-Kukes-Tuneli i Kalimashit ku kanë funksionuar patrullimet e perbashketa, verën e kaluar janë regjistruar tre aksidente me pasoja fatale me  katër të vdekur, dy prej tyre shtetas nga Vitia e Kosovës.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close