Publikuar me datën: Sat, Dec 4th, 2010

Drashkoviq: Për Jerusalemin serb, apo tokat joserbe në Kosovë

Beograd, 4 dhjetor – Lideri i Lëvizjes së Ripërtritjes Serbe (SPO), Vuk Drashkoviq, ka vlerësuar se bisedimet e ardhshme ndërmjet Beogradit e Prishtinës duhet të jenë “të shpejta dhe të siqnerta” dhe se nuk do të guxonte të përsëritej “strategjia e gabuar shtetërore për Kosovën në dhjetë vitet e fundit” .

“Si shtet jemi në rrezik të madh nëse i lejojmë serbët profesionalë, që përsëri të eksperimentojnë dhe që në këto bisedime të kthehen në fillim dhe të provojnë që strategjia e gabueshme shtetërore dhjetëvjeçare për Kosovën, përsëri të kthehet në binarët e vjetër”, citon  REL deklaratën e Vuk Drashkoviq, dhënë agjencisë Beta.

Ai mëtutje është shprehur se “me pakënaqësi” i dëgjon paralajmërimet për këto bisedime pasi fitohet përshtypja se dikush në Serbi planifikon që dialogun me Prishtinën ta paraqesë si “dialogun e parë dhe negociatat e para, të cilat në fund, duhet të përfundojnë me njëfarë bisede për status”.

“Ky është rrezik i madh” tha Drashkoviq dhe shtoi se “mendoj se bisedimet duhet të jenë të shpejta dhe të sinqerta”.

Vuk Drashkoviq ka theksuar se “në Kosovë duhet ta mbrojmë atë që është Jerusalemi i Serbisë, e këto janë kishat, manastiret, përmendoret shpirtërore dhe historike dhe popullin tonë në Kosovë”.
Në këtë kuadër ai e ka shtruar çështjen se “a jemi për mbrojtjen e Jeruslamit serb ose jemi për sovranitet ndaj hektarëve joserbë, kjo është pyetje në të cilën duhet të përgjigjemi”.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close