Publikuar me datën: Fri, Nov 2nd, 2012

Diten e shtunde nga ora 20:00 me 3-11-2012 ne Valet e arta te radio zeri mitrovices kem te ftuar Edmond Shallvari

Lindur ne qytetin e Korces ne 30 korrik 1957. Oirgjina prinderore permban dy qytetet e njohura shqiptare, Korcen nga ana e mamase dhe Shkodren nga e babajt. Filluar me shkrime e krijime qysh ne moshen 12 vjecare e me tej, vazhduar me pas ne gjimnaz dhe universitet, ku kreva e mbarova studimet e larta per Ekonomist ne vitin 1982. Kesaj kohe pacaresisht nga krijimet ne proze e poezi, shume pak kam botuar faqeve te shtypit lokal ne Korce dhe gazeten universitare. Po keshtu dhe pas mbarimit te universitetit, kam shkruar ne shtypin lokal vec ndonje poezie, me shume artikuj me karakter ekonomik e me pas dhe filozofik. Personalisht mbaja tip ditarin tim me mbrea e reagime per ndodhite e fenomenet e shumta qe me ngacmonin shpirtin.
Tronditur nga tragjedia e 1997-s, largohem i vetem ne mars te atij viti nga Shqiperia per ne Selanik te Greqise, kurse pas gjashte muaj vjen dhe gruaja me dy djemte. Kjo kohe ndarese ndikoi teper tek pena ime. Kam shkruar dhjetra letra e poezi te cilat bashke me shkrimet e meprashme dhe te rejat ne vazhdim, i permblodha dhe botova ne librin me shkrime e kujtime, “E megjithate..jetojme!”, ne vitin 2006. Libri u mireprit nga lexuesit shqiptare brenda e jashte Shqiperise. Me pas vijne me rradhe botimet e librave me poezi, “Diku…Dike…Dikush…”, “C’u beme keshtu!”, “Mos e ndiqni hijen!” dhe “Me foli heshtja”.
Ne maj te vitit 2012 doli nga botimi romani, “Facebook-koobecaF”. Presin rradhen per botim romani, “Unaza e diamante”, romani alternativ, “Une ne Dy”, libri me tregime, “Edeni tjeter”, nje tjeter me thenie e aforizma dhe disa libra me poezi.
Jo te pakta jane botimet e poezive, tregimeve e shkrimeve me mendime per krijimtarine e kritiken ne faqet e shtypit shqiptar ne Greqi.
Shfaqja ne faqet e internetit, ne forumet shqiptare, blogjet e mia, facebook, etj, te shkrimeve e krijimeve te mia, eshte gati e perditshme dhe perben menyren me te drejtertperdrejte te njohjes sime me miq, te njohur e te panjour.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close