Publikuar me datën: Tue, Mar 1st, 2011

Del Ponte dëshiron të hetojë vetë për raportin e Martyt

Ish-prokurorja e Tribunalit të Hagës, Carla Del Ponte shprehet e gatshme të bëjë hetime për, siç thuhet në raportin e Dick Marty-it, tregtinë me organe nga pjesëtarë të UÇK-së. Ajo në një intervistë për gazetën “Neue Zürcher Zeitung”  ka thënë se ajo ka pasur pak dëshmi për aktakuzë sa i përket dyshimit për trafikim me organe, por indikacionet, sipas saj, kanë qenë serioze.
“Unë i kam përmendur në libër faktet mbi organet, në mënyrë që dikush të nisë hetimet, të cilat ne nuk arritëm t’i bëjmë. Ka pasur edhe krime të tjera, në hetimin e të cilave ne jemi penguar”, ka deklaruar Del Ponte. Sipas saj pengesa në këtë drejtim ka pasur edhe nga NATO-ja.
“Ne kishim hetuar, por u ndaluam, sepse NATO nuk dëshironte të bashkëpunojë. Për këtë publikuam një raport, por bashkësia ndërkombëtare nuk u shqetësua aq për këtë. NATO-ja kishte bashkëpunuar gjatë luftës me UÇK-në. Unë për këtë kam folur me gjeneralin e atëhershëm të NATO-s në Kosovë, por ai nuk më lejoi qasjen ndaj dokumenteve, ndërsa UNMIK-u tregoi pak interes për të sqaruar krimet”, është shprehur ajo.
Ish-kryeprokurorja e Hagës, vlerëson se tash, pas publikimit të raportit të Dick Martyt,  duhet të krijohet një institucion i pavarur, ndërkombëtar, i cili do të ishte përgjegjës për hetime dhe për mbrojtjen e dëshmitarëve. “Personalisht do të më pëlqente t’i bëjë këto hetime në Kosovë. Por, po e shoh që askush nuk ka menduar për këtë. Unë e njoh mirë lëndën dhe kam lidhje të mira dhe këto hetime do t’i kryeja shpejt”, është shprehur Del Ponte.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close