Publikuar me datën: Fri, Sep 23rd, 2011

ÇESHTE BESELIDHJA E RE SHQIPETARE?

Publikoi;Kordinatori per media i Beslidhjes Shqiptare Lek Mrijaj

 

Nga;Fatos Ashiku


Fatos Ashiku: Beselidhja e re Shqipetare eshte organizmi me i larte politik i cili perfaqeson verdiktin popullore ne vendimarrjen historike,
te pritur per te shpallur Shqiperine etnike ne trojet tona unike.Duke marre tipare te pastra politike kemi parasyesh se nuk mbart funksione si nje parti politike .Por me pushtetin qe merr prej verdiktit popullore nga vendimarrja ne kuvendin e saj ajo ushton ne fazen e pare te ngritjes se kombit shtet funksione qeverisese , te njejta sikur ne nje situate te jashtezakoneshme apo te nje shpetimi kombetare.Ja sepse ajo ka pushtet sepse:delegimi i verdiktit popullore kalon permes organizatave ,levizjeve, grupimeve,aleancave,te cilat me mandat perfaqesimi sjellin ne kuvend delegatette cilet kane te drejte vote mbi shpalljen e vendimarrjes historike.Lind pyetja: a ka te drejte nje organizem i tille ne kuvendin popullore te ndermarre juridikisht aktin e shpalljes se pavaresise kombetare? Po ka te drejte! Sepse vetem populli ne formene tille me te lerte te orgabnizimit e ka kete te drejte natyrore ne verdikte te tilla te vetvendosjes dhe sovranitetit.Kombi dhe shteti jane pjese te verdiktit popullore dhe jo shtetet ..! SHtetet nuk bejne komb sepse jane organizma qe perfaqesojne instituticione te cilat kane nje status te percaktuar moral e politik dhe shoqerore per nje qeverisje te caktuar ne rrethana te parashtruara ne nje kohe te caktuar ..!Ndersa riformatimi i kombit ne nje trajte te tille qe e mbart Shqiperia etnike unike…ka nje KUPTIM krejt tjere ,pasi: ky moment historik sjelle nje realitet te ri dhe unik tej fragmentarizmit vendimarres qe shtette mbartin…pra prishtina nuk mund te votoje per camerine e cila eshte nen shtetin grek as tirana as tjeter…vetem populli ne nje organizem te tille qe ka mandat politik me peshe vendimarrje mbare kombetare e ka kete mision te tille …Vetem popujt jane pushtetmbajtes permanent ndersa qeverite dhe institucionet kane mandat te kufizuar per nje mision te caktuar qe buron nga e drejta e popujve permes votes se lire te delegojne pushtetin kuj e desherojne…E nese populli Shqipetare vendos qe kete verdikt tja kaloje kuvendit te tij kombetare ne kuader te Beselidhjes se re Kombetare Sqipetare klush eshte qe e ndal? Pse beselidhje sse re? sepse nje kuvend nuk mund te qendroje kurdohere i mbledhur ai ka nje mision te caktuar ne kohe e rrethana historike per nje teme te caktuar,ndersa Beselidhja e re kombetare Shqipeatre do te mbese me tej, duke qendruar garant i ushtimit te verdiktir popullore qe verdikti e aspirata popullore te gjeje zbatim…kjo nje garant qe shteti te mos shenderroihet nje sundimtare dhe diktatorial ne aspiraten popullore dhe te suportoje ate praktike shoviniste qe eshte endur nder dekada e shekuj copetimi..ja pra ne linja teresore ju sollem disa spjegime thelbesore ne lidhje me njohjen e BESELIDHJE SE RE sHQIPETARE DHE MENYREN E USHTIMIT TE SE DREJTES VENDIMARRJES HISTORIKE NJE E DREJTE DHE AMANET QE EDHE NESE NE SHQIPETARET E SOTEM NUK JEMI TERESISHT TE VETEDIJESHEM E KEMI PARA SE DHEU NUK E TRETI…!
p.nismetaret:Fatos Ashiku kruje Shqiperia etnike. shtatore dt.23

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close