Publikuar me datën: Wed, Oct 10th, 2012

Bixhoz me para të shtetit

Rreth 100 milionë euro para të buxhetit të shtetit i ka investuara Banka Qendrore e Kosovës (BQK) në bono të Thesarit të Italisë, ndonëse kjo e fundit, pas Spanjës dhe Greqisë, ka qenë në vazhdimësi në fokus të krizës së euros, shkruan Zëri.

Investime në bono të Thesarit të Italisë nga rezervat e buxhetit të Kosovës dhe Fondit të Privatizimit ka ndodhur që nga viti 2008, në kohën e fillimit të krizës financiare globale, me të vazhduar edhe në vitin 2010 dhe këtë vit.

Investimet e tilla të BQK-së shihen me rrezik edhe nga zyrtarë të lartë të këtij institucioni, të cilët nuk preferojnë të flasin me emër, pasi që, sipas tyre, blerja e bonove të Thesarit të Italisë, ku e vetmja gjë në rritje në ekonominë e këtij vendi është borxhi i jashtëm që kap shumën prej 2 trilion euro në vit, nuk është asgjë tjetër, përpos bixhoz me para të shtetit.

“Investimet e parave të buxhetit të shtetit dhe Fondit të Privatizimit të Kosovës në bono të Thesarit të Italisë nuk është asgjë tjetër përpos bixhoz me para të shtetit, sepse rreziku është më i lartë.

Kjo është pothuajse njësoj sikur të investohet në bono të thesarit të Greqisë”, bën të ditur burimi i gazetës “Zëri”, duke shtuar se kjo ndodh pasi që BQK nuk ekziston risk menaxhmenti.Sipas tij, mospajtime për investime në bono të Thesarit të Italisë ka edhe nga disa anëtarë të Bordit të BQK-së, mirëpo vendimet për investimet e tilla merren nga zyrtarët e menaxhmentit si: Shkëndije Nahi, zëvendësguvernatori Lulzim Ismajli dhe guvernatori Gani Gërguri.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close