Publikuar me datën: Sun, May 13th, 2012

Berisha lavdëron gjyqtarët

Kryetarja e Gjykatës së Lartë të Republikës së Shqipërisë, Shpresa Beçaj, organizoi pasditen e sotme pritjen zyrtare në Hotel Rogner, në prag të çeljes së punimeve të Konferencës së Kryetarëve të Gjykatave të Larta të Evropës Qendrore e Lindore (më 14 -16 maj).

Gjatë fjalës së saj, kryetarja e Gjykatës së Lartë theksoi se sfIda e gjyqësorit mbetet mbrojtja e pavarësisë së sistemit gjyqësor dhe gjyqtarëve.

Sipas Beçaj, një gjyqësor funksional kërkon bashkëpunim me pushtetet e tjera.

Një gjyqësor funksional kërkon edhe një bashkëpunim dhe kontribut të të gjithë elementëve të shoqërisë civile, të aktorëve të sistemit të drejtësisë dhe të medias. Sfida jonë sot orientohet në mbrojtjen e pavarësisë se sistemit dhe gjyqtarëve, në mënyrë që ata të administrojnë ligjin në mënyrë të fortë, të ndershme dhe të paanshme, për të kthyer besimin e publikut tek drejtësia.”- deklaroi Beçaj.

Konferenca e kryetarëve të gjykatave u përshëndet edhe nga kryeministri Sali Berisha, i cili përfitoi nga rasti për të shprehur vlerësimin e tij për Gjykatën e Lartë dhe trupën gjyqësore shqiptare. Sipas kryeministrit Berisha, me vendimet e gjyqtarëve, shoqëria shqiptare është bërë me e lirë dhe më e sigurt.

“Ju keni bërë drejtësi. Një shoqëri e lirë bazohet para së gjithash dhe mbi të gjitha në liri dhe paqe. Por liria dhe paqja kanë për garant kryesor një sistem drejtësie të konsoliduar. Paqja nuk ka të kundërt luftën , por mungesën e drejtësisë. Nuk mund të ketë shtet ligjor pa vendimet tuaja të drejta dhe zbatimin e tyre”,- u shpreh Kryeministri Berisha, duke shtuar se gjatë kësaj jave u përurua edhe sistemi i ankesa on-line të publikut për problematikat që kanë të bëjnë me sistemin e drejtësisë, njofton BW.

Më tej shefi i qeverisë theksoi se gjykatësit shqiptarë janë përballur me vështirësi të shumta, “por kanë bërë të mundur që vendi sot të ketë një sistem drejtësie të respektuar, depolitizuar dhe të përgjegjshëm.”

Kryeministri siguroi se qeveria është e vendosur për të ndërmarrë të gjitha reformat e nevojshme për të siguruar pavarësinë e gjykatave dhe të krijojë kushtet optimale për veprimtarinë e tyre.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close